Интимно

4 предизвикателства, които само силните връзки преодоляват

Крайъгълни камъни, които могат да разрушат и най-хармоничните отношения

27.08.2021г. / 08 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките са истинско предизвикателство. По пътя на развитието на любовта могат да възникнат много изпитания. От справянето с тях зависи дали връзката ще оцелее във времето или ще се разпадне. 

8 типа партньори, които всеки е имал

Идеята за вечната и хармонична любов витае в съзнанието на всяка двойка, дори при онези, които не гледат толкова романтично и сантиментално на любовта. Всеки иска да живее в щастие и хармония, но всекидневните баналности могат да помрачат това щастие. 

Двойките в дълготрайни и продължителни връзки са изправени пред редица предизвикателства. Повечето от тях важат за почти всички връзки. Само че единствено най-силните двойки успяват да ги преодолеят. 

Кои са предизвикателствата, които само силните двойки преодоляват?

4 разлики между сродните души и партньорите в любовта

Различията 

В началото на всяка връзка различията са невидими или слабо забележими. Любовта и страстта, които връхлитат партньорите ги карат да бъдат заслепени и да не забелязват разликите в разбиранията и навиците си, което е напълно нормално. Предизвикателството е да преодолеете именно тези различия и да намерите начин да живеете с тях и въпреки тях като едно цяло в хармония. Ако връзката ви е силна и здрава, ще намерите начин да го постигнете. Много двойки обаче се спъват именно на този етап. 

Скучният сексуален живот 

След утихването на страстта и укротяването на пеперудите в стомаха при много двойки сексуалният живот започва да страда, да доскучава, да става еднообразен. Оттам идва и загубата на желание за интимност. В допълнение се явяват битовите проблеми, споровете, конфликтите, стресът в работата, които внасят още повече напрежение във връзката. Всичко това влияе върху желанието за интимност и може да направи близостта между двама души истинско предизвикателство. 

4 начина, по които зависимият партньор отравя връзките си

Загубата на връзка, на близост 

Колкото и здрави и стабилни да са едни взаимоотношения, те могат да загубят почвата, здравината и основата си. Справянето с ежедневните проблеми по подходящ начин е присъщо на силните двойки, които устояват на всички тези предизвикателства. Ако избягвате трудните разговори, рано или късно ще охладнеете един към друг. Силните двойки умеят да се изправят пред тези трудности и именно заради това успяват да се справят с всяка предпоставка за разваляне на отношенията. 

Съмненията 

Съмненията са нещо, което може да разяде връзката. Съмненията пораждат ревност, понякога толкова силна, че отравя отношенията и отдалечава партньорите един от друг. Когато се появят съмнения, те могат да разрушат доверието. Без доверие връзката е немислима. Силните двойки осъзнават това и работят именно в посока изграждане на стабилност и доверие. Благодарение на него успяват да преодолеят съмненията и да ги разсеят.  

10 признака на контролиращия партньор

Коментирай