Интимно

5 ранни признака, че партньорът ви е прилепчив

Сигнали, издаващи несигурност

09.11.2021г. / 11 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

За една истински здравословна връзка са нужни много компоненти. Отдадеността е един от тях. Да бъдеш отзивчив партньор, който е винаги до половинката си, когато това е нужно, е важно за една здрава и щастлива връзка. Но изследванията, публикувани в Sage Journals Personality and Social Psychology Bulletin показват, че и друг фактор е от не по-малко значение. Това е автономността.

17 признака, че партньорът ви е емоционално незрял

Автономията във връзката е също толкова важна, колкото и отдадеността. За да сте щастливи като двойка е от голямо значение да усещате границата между това да сте залепени за партньора си и това да сте до него и да го подкрепяте, между това да сте прекалено автономни и неспособни да установите балансирана връзка и това да сте твърде зависими от партньора си. Някои хора са твърде независими, за да се свържат на всяко ниво с половинката си. Други пък са прекалено зависими и определят индивидуалността си единствено спрямо тази на партньора. Степента на привързаност играе съществена роля в това колко здравословна и щастлива ще е връзката ви.

Да имаш прилепчив партньор е истинско предизвикателство. Тази форма на нездравословна връзка може да изтощи отношенията до краен предел. Такива хора се нуждаят от постоянно внимание и доказване на любовта и верността. Те обикновено страдат от ниско самочувствие и изискват от партньорите си да им показват колко ги обичат всеки ден. От решаващо значение е управляването на стреса в такива връзки, защото той се натрупва ежедневно и може да достигне много големи размери.

5 явни признака на несигурния мъж

Кои са признаците, че партньорът ви е прекалено прилепчив?

1. Чести и несериозни съобщения.

Ако още в самото начало половинката ви започне да ви изпраща любовни съобщения или просто ви пише, за да ви припомни за съществуването си без съобщенията да имат кой знае каква информационна стойност, това може да е ранен признак на прилепчивост. Ако се срещате отскоро и партньорът ви започне да ви изпраща непрестанни съобщения от всякакъв характер, включително какво прави точно в момента, какво купува от магазина, как си мисли за вас или ви пита с кого сте в момента и какво правите, това са само част от ранните сигнали за нездравословна прилепчивост.

2. Има строги предпочитания за това как да прекарвате времето заедно.

Когато партньорът ви изпитва силно безпокойство, щом го поканите да излезете заедно с приятели, това е сигнал, на който да обърнете внимание. Прилепчивите и несигурни личности обикновено настояват да сте си само двамата, да прекарвате цялото време заедно, без да включвате хора от социалния си кръг.

5 причини за несигурност във връзката

Коментирай
Свободно време