Интимно

5 признака, че проблемът ви с обвързването ви държи все още необвързани

Разковничето може да е у вас

12.11.2021г. / 06 58ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

3. Нерешителни сте относно партньора си.

Една от причините да сте все още необвързани може да е нерешителността ви. Когато сте открили подходящ за вас човек, той поиска да изведете връзката си на следващ етап, вие си налагате спирачки или си измисляте причини да протакате. По този начин е възможно да сте провалили не един и два шанса за щастлива връзка.

Защо необвързаните са необвързани

4. Страхувате се да останете сами.

Страхът от изоставяне кара някои хора да реагират повърхностно на връзките си. Те едновременно се страхуват от идеята да бъдат сами, но дълбокото обвързване също ги плаши, защото предполага повече болка, ако бъдат изоставени. Така попадат в порочен кръг, който ги кара да стоят необвързани и нещастни за дълги периоди от време.

Приемете тези предизвикателства, ако ви е писнало да сте необвързани!

5. Самозаблуждавате се, че връзките са нещо, което всъщност не искате.

Някои хора си повтарят, че връзките и ангажиментите не са за тях. Убеждават се, че не искат брак, не искат деца. Намират си куп причини да аргументират тези свои твърдения както пред себе си, така и пред приятели и близки. Много е вероятно причината, поради която продължавате да се оправдавате с подобни твърдения да е, че не някой друг, а вие самите имате проблеми с обвързването, които ви пречат да откриете любовта и да сте щастливи с нея.

Коментирай
Свободно време