Интимно

10 признака, че не сте от типа хора, които се обвързват

Защо не трябва да се насилвате да се обвързвате, ако не сте щастливи във връзка

03.01.2022г. / 18 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от най-популярните митове за хората и любовта е, че сме създадени да бъдем обвързани. Някои хора обаче нямат никакъв афинитет към това да бъдат във връзка. Не че за тях влюбването е табу или че са неспособни да обичат, напротив. Просто натюрелът им е такъв, че поддържането на дълготрайна традиционна връзка с един човек не е за тях.

Знаци, че трябва да си дадете почивка от обвързване

Хората, които не са типичните обвързващи се, вероятно са имали не една и две връзки в живота си. Вероятно е те да са претърпели провал. Още по-вероятно е да сте търсили вината в себе си, ако и вие сте от този тип хора. Новината е, че не е нужно да се обвинявате. Може просто да сте от типа хора, за които обвързването е излишно и ненужно. Възможно е това да сте във връзка да не ви прави щастливи, а тъкмо обратното – да ви кара да се чувствате оковани.

Много хора, които просто не са създадени да бъдат обвързани, мислят, че попадат на грешните партньори и затова се провалят във връзките си. Смятат, че са нещастни, защото не са намерили подходящия човек. Дори когато открият някого, в когото са влюбени и когото дори обичат, пак са нещастни. Това е и разковничето. Ако изпитвате това, значи може би не сте създадени да бъдете обвързани.

Разликата между приятелството и флирта

Ето и признаците за това, че не сте създадени да бъдете обвързани.

1. Връзките не са приоритет за вас, дори да имате опция да сте във връзка.

2. Имате начин на живот, който ви прави щастливи и който не искате да променяте заради някого.

Коментирай