Интимно

Защо двойките се карат за пари?

Различни финансови истории

11.01.2022г. / 07 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Една от най-големите причинни за проблеми в брака или любовната връзка са парите. Оказва се, че те са много емоционална част от живота на всеки, тъй като за всеки те имат различно значение. Защо обаче двойките се карат за пари?

Различни възгледи за парите

Когато двама души се съберат във връзка, това не означава, че имат едни и същи личностни характеристики по отношение на финансите. Някои хора обичат да си угаждат, други пък са твърде пестеливи. Всеки е различен, но в една връзка е важно тези различия да не ни карат да забравяме нуждите на другия. Има ли обаче рязко разминаване, партньорите често ще се карат за пари.

Как статусът на обвързване влияе на тестостерона при мъжете?

Необходимостта от контрол

В една двойка единият винаги е по-контролиращ от другия. Ако сме от този тип хора, които обичат да пестят, търсят постоянно допълнителни източници на доходи, то за нас е важно да наблюдаваме финансовото си бъдеще и не мислим да го споделяме с друг. Ако сте във връзка, в която и двамата искат да контролират финансите, но имат различни идеи за това как изглежда този контрол, могат да възникнат проблеми.

7 признака, че той се вижда с друга

Различни финансови истории

Начинът, по който родителите ви са се отнасяли към парите, оказва значително влияние върху вашето отношение към финансите. Ето защо е важно да помислим върху това какъв е нашият модел на харчене, както и какъв е моделът на харчене на половинката ни.

Тайни относно приходи и разходи

Срещат се в някои двойки. Единият да лъже за доходи, за харчове, за да си спести контрол от страна на другия или защото иска да си натрупа свои парични средства. Лошото е, че лъжата винаги бива разкрита и това поражда поредица от конфликти и недоверие във връзката.

5 признака на енергиен дисбаланс във връзката

Различни парични стойности

Още една причина партньорите да имат спорове за пари е това как всеки вижда тяхната стойност. За един е разумно да се харчат пари за дрехи, аксесоари, ресторанти, докато за другия е важно да се спестят средства за преживявания, като пътувания, театър, кино.

Свързани статии

Несъвместими навици за спестяване

Ако единият партньор е добър спестовник, а другият не може да се придържа към бюджета, това може да обърка спестовните планове и да предизвика конфликти в отношенията. В този случай спестителят обикновено бива възприеман като скъперник от другия, може би дори е така, може би не е реалистичен в спестяванията си.

Разлики в доходите

Първоначално това може да не е проблем за двойката, но с течение на времето, заживявайки заедно, създавайки дори семейство, това може да се окаже повод за конфликти, особено ако този с по-малкото средства не търси начини да подобри състоянието си или харчи повече от необходимото.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 2 години )
imah takuv otdavna prikliu4il brak ....su6toto be6e ... kato 4e se subirat za parite a ne zaradi samia 4ovek
отговор Сигнализирай за неуместен коментар