Интимно

3 неща, които да направите, преди да откриете истинската любов

Работете над себе си

12.01.2022г. / 15 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако има нещо, за което повечето хора мечтаят, то това е истинската любов. Някои го признават, открито казват, че мечтаят за нея. Други се правят, че не им е толкова важно, защото са си щастливи и сами, но дълбоко в себе си човешките същества имат нужда от любов, споделеност и близост. Така сме устроени. По различни причини се случва така, че да настъпват моменти в живота ни, които ни пречат да бъдем готови, отворени към истинската любов.

Защо намирането на истинската любов е толкова трудно

Ако сте имали неуспешни връзки в миналото си, вероятно сте допускали грешки. Наранявани сте, може би сте наранявали. Вероятно не за всички тях сте си дали сметка или тепърва осъзнавате някои неща. Когато успеете да подредите в главата си целия изминал опит, извлечете уроците от него и ги систематизирате в главата си, ще осъзнаете, че най-важният човек в цялата ситуация сте самите вие.

И като най-важния човек в живота си, с когото определено ще имате връзка до края на живота си е изключително важно да сте в хармония със себе си. Когато сте в хармония с личността си, това си личи от километри, а освен това ви прави по-хармонични, привлекателни, балансирани, желани.

Какво е тиха любов и как тя продължава във времето?

Осъзнаването на нуждите помага да се предпазите от химията. Тя е много важен елемент от всяка връзка, но може да ви заблуди силно и трайно. Не е нужно да я неутрализирате или изобщо да я пренебрегвате, напротив. Просто ще можете да я обуздаете и да не ѝ се доверявате напълно, а да следвате нуждите си, онези неща в една връзка, които са ви истински важни.

Кои са трите неща, които трябва да направите, преди да откриете истинската любов?

1. Дайте приоритет на нещата, които са най-важни за вас самите.

Едно от най-важните неща, които трябва да направите е да установите реалистични очаквания за връзката си. За целта трябва да свалите розовите очила и да спрете да гледате на любовта като в приказките. Реалистичните очаквания ще ви помогнат да сте по-балансирани, по-осъзнати и по-подготвени към всички предизвикателства, които дори истинската любов може да има. Направете си списък с нещата, които са важни за вас и нещата, от които имате нужда. Това ще ви помогне в един по-интелигентен подход в любовта.

Цитати за заблудите в любовта

Свързани статии

2. Поставете граници.

Задаването на граници в любовта е важно, за да имате ясна представа с какво няма да се примирите и какво точно искате. Преди това е важно да поработите със себе си. Бъдете честни и си признайте пред себе си собствените си слабости. След това си обещайте да работите върху себе си, а чак след това направете списък с граници, които не бихте прекрачили в любовта, пренебрегвайки себе си. Това е установяването на граници.

5 чувства, които може да объркаме с любов

3. Определете собствените си ценности и качества.

Ако сте претърпели поредица от неуспешни връзки, може би не сте били наясно със себе си какво точно искате от една връзка. Така е и по-трудно да привлечете точния партньор. Самозалъгването и чакането са пагубни не само за любовта, но и за психиката, емоциите, личността ви. Установете всички неща, които са важни за вас – семеен живот, деца, мъжки и женски роли във връзката – всичко, което е важно за вас. Така ще ви е по-лесно да отсеете партньорите си и да достигнете до истинската любов с точния човек.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
..... ( преди 2 години )
a koito ve4e e otkril 4ovekut na me4tite si i go obojavam bez postaveni granici , moi izmislici ili glezotii .....? togava kakvo ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар