Интимно

Не сте готови за връзка, ако виждате в себе си тези 6 знака

Когато преодолеете тези признаци, ще сте истински готови за любовта

04.03.2022г. / 08 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от най-големите проблеми в търсенето на любовта е, че хората често не осъзнават, че просто не са готови за връзка. Трудно е да си признаеш, че още ти трябва време, че не си осъзнал всички уроци, които е трябвало или че има върху какво още да работиш с личността и характера си.

10 знака, че и двамата сте готови за брак

Питате се защо не откривате любовта. Впускате се във връзки, за да опитвате отново и отново, а се случва все така, че са неуспешни. Чудите се какво не ви е наред и защо не попадате на нормални партньори.

Всъщност всичко ви е наред. Просто не сте осъзнали, че не сте готови за връзка. Често хората се опитват да започнат нова връзка колкото се може по-бързо, за да притъпят болката, за да се почувстват отново щастливи и обичани.

За да избегнете поредното разочарование и болка, най-добре погледнете към себе си, обърнете се към вътрешния си свят и погледнете дали там някъде не се открояват някои знаци, че не сте готови за връзка все още. Ако успеете да сте честни пред себе си и признаете това, ще ви е по-лесно да преодолеете несъвършенствата, с които се борите, ще успеете да затворите раните и да отворите съзнанието си отново за любовта. Ето тогава ще сте истински готови за нова връзка.

Въпроси, с които да разберете дали вече сте готови за връзка

А дотогава вижте кои са знаците, които подсказват, че все още не сте готови за връзка.

1. Не можете да определите какво означава здрава връзка.

Когато приятели ви попитат какво е за вас здравата истинска връзка, вие всеки път отговаряте по различен начин, както ви дойде наум в момента. Това определено е знак, че не сте изяснили пред себе си какво е наистина здравата връзка за вас. Когато изчистите концепцията, ще ви е по-лесно да търсите именно такъв партньор и такава любов, които ви удовлетворяват.

2. Липсват ви цели и визия.

Много хора се впускат във връзки по течението, защото смятат, че ако дефинират целите си, ще развалят магията. Това е едновременно вярно и грешно. Цели и визия са нужни, защото те помагат да прецените по-добре дали се вписвате в конкретната връзка и конкретния човек, и дали общите ви цели си съвпадат. По този показател най-добре може да прецените дали имате перспектива и бъдеще заедно или не.

6 знака, че сте готови за нова връзка

Коментирай