Бракът и отношенията в него зависят до голяма степен от това как се държат и двамата партньори в него, как се отнасят един към друг, както и към връзката си всеки ден. Има някои фактори, които с времето могат да разрушат брака, да отдалечат партньорите един от друг, да ги накарат да изгубят желание да се стараят, да се борят.

5 признака, че сте в брак без любов

Но има и някои прости ежедневни неща, които ако присъстват в брака ви, те го правят на практика неразрушим.

Ако правите тези неща в брака си, значи нищо не може да го разруши. Ето кои са те.

Отнасяте се към брака като към нещо, за което се грижите всеки ден

Бракът е ежедневна практика. За него трябва да се стараете всеки ден. И не става въпрос за някакви неимоверни усилия, а за малки жестове на любов и загриженост, които скрепяват още повече връзката.

И двамата сте на една и съща вълна

Бракът и връзката ви са неразрушими, ако сте на една и съща страница от живота си. Искате еднакви неща, готови сте да работите целенасочено, за да ги постигнете, мечтаете за бъдещето и си го представяте по сходен начин. Това е рецепта за хармония и разбирателство, за които много хора мечтаят. Ако го имате в брака си, радвайте се.

Признаци, че бракът ви се е превърнал в токсичен

И двамата знаете, че всеки самостоятелно отговаря за щастието си

Една от грешките, които хората допускат е да очакват партньорът им да им осигури щастие. Това е и една от предпоставките за провал на връзката или брака. Ако не работите сами за собственото си щастие, никой друг не може да ви го осигури. Когато не разчитате на партньора си да ви прави щастливи, а сами работите за постигането на хармония вътре в себе си, това се отразява на брака ви. Няма по-добра рецепта за щастлив брак от щастливи партньори в него – всеки сам по себе си и по своя начин.

Още по темата

Намерили сте баланса между партньорството и родителството

Ако имате деца вероятно знаете колко трудно е да балансирате между отглеждането и възпитанието им така, че все пак да не губите интимната и партньорската връзка помежду си. Тази многопластова задача се оказва непосилна за някои хора, при които това е една от основните причини за провал на брака. Ако обаче вие умеете да жонглирате с всички тези нелеки задачи, които животът ви е предложил, вашият брак вероятно би могъл да устои на всяко предизвикателство.

15 брачни съвета от експерти

Когато се съмнявате, просто питате

Скритите и премълчани проблеми са подводен камък, който може да причини големи щети в отношенията. Грешка, която се допуска често, е да се премълчава, да се предугажда какво мисли другият, да се тълкува и интерпретира поведението му, без да се говори открито. Ако в брака ви няма недомлъвки и се допитвате един до друг всеки път, когато изпитвате съмнения или имате проблем, това е прекрасен знак.