Интимно

5 признака, че сте в брак без любов

Понякога се изпарява неусетно в ежедневието

18.07.2019г. / 15 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма нищо по-хубаво от това да се влюбиш. Ако щастието ти се усмихне, партньорът ти ще се превърне в съпруг, с когото да създадете семейство. Мислите, че щастието ще трае вечно, но понякога нещата не се развиват по този начин. Някои хора с години живеят в брак без любов, което е може да е наистина съсипващо. Както взаимоотношенията се развиват с времето, така е и с любовта. Тя търпи промени в положителен смисъл, ако я има – от страст се превръща в привързаност, от привързаност се превръща в дълбока обич. 

10 неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака

Ако не чувствате това към съпруга си, има вероятност да живеете в брак с угаснала любов. Вижте признаците.

Има непрестанна дистанция помежду ви

Не е лесно да се справяте с децата, работата, семейството, домакинството, свободното време, което почти не ви остава. Резултатът е скъсана връзка с най-важния човек в живота ви – вашият спътник в любовта. Усещането, че не сте обичани, се засилва, когато се прибирате вкъщи вечер и не се докосвате, не си говорите, всеки се занимава със своите неща и дори не пита как е минал деня на другия. 

Давате приоритет на други аспекти от ежедневието ви

Парите, работата, стреса, семейните задължения са неизменна част от живота ни, която обаче лесно може да убие любовта, ако партньорите не я поддържат. В един момент сте започнали да преследвате други цели, например повишение. Цялата ви енергия отива в тази посока, а връзката ви става все по-празна откъм съдържание. 

Свързани статии

Комуникация липсва 

Ежедневието ви е погълнало до такава степен, че нямате желание да споделяте. Предпочитате да мълчите, отколкото да коментирате деня си, защото и без това вече отдавна не сте на едно мнение. Така идва момент, в който комуникацията ви вече е на съвсем основно ниво, свеждащо се до това какво ще пазарувате от магазина. 

Въпроси, които да си зададете преди брака

Не правите секс 

Възможно е дори да продължавате да правите секс, но въпреки това емоционално бракът ви да е лишен от смисъла, който само любовта може да му даде. 

Не ви пука или усещате, че на партньорът ви не му пука 

Безразличието в една връзка е може би най-страшно от всичко изброено. Когато си тотално лишен от чувства идва безразличието. То е сигурен знак, че живеете в брак без любов. 

Коментирай
7 rate up comment 0 rate down comment
ку ку ( преди 4 години )
че те повечето живеят тогава без любов, кой заради деца, кой заради пари, кой няма къде да върви, кой е толкова инертен, че му е все тая.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 5 rate down comment
.... ( преди 5 години )
ne znaia , sam 4ovek sum ot dosta godini . ne smeia da dopuskam do sebe si nikogo osven hlapeto si , na koeto sum roditel i mujut na jivota mi , kogoto obi4am i obojavam i 4akam . normalnite ejednevni otno6enia i razgovori s drugi nepoznati ,ne sa merilo 4e moga ili iskam da sum blizka s tiah . a 6to se otnasia do rabota - tam kudeto igraiat pari , priatli niama . govoria za rabotodateli , s koito ne jelaia da komentiram blizki vruzki i otno6enia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време