Интимно

8 знака, че се заблуждавате по отношение на връзката ви

Постоянно оправдавате партньора си

29.09.2022г. / 06 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато започваме нова връзка, искаме тя да е по-добра от предишната, да сме открили партньор, когото да наречем сродната си душа. Заслепени от любовни емоции, често омаловажаваме някои червени флагчета, които искат да ни подскажат да не вярваме толкова на любовните стрели на Купидон. Кои са онези червени флагчета, че връзката ви не е това, за което си я мислите?

1. Той ви критикува често. Понякога критиката може да прозвучи като безобидна шега, дори да се опита да ви я представи като комплимент. Не забравяйте, че в една връзка е важно да се приемаме такива, каквито сме и че е важно да има баланс дори в градивната критика.

2. Той твърде рано ви казва, че ви обича. Това може да изглежда много хубаво в началото на любовните взаимоотношения. Въпреки че има случаи, в които наистина може да става въпрос за дълбоки и искрени чувства, заявяването от страна на един мъж твърде рано, че ви обича, определено заслужава да си имате едно наум.

5 причини защо привличате мъже, които ви правят нещастна

3. Ентусиазмът му започва силно, след което изведнъж сякаш изчезва. Това може да се изрази по много начини. В даден момент мъжът, с когото се срещате може да е прекалено категоричен относно връзката и да ви каже всичко, което искате да чуете, което ви кара да се чувствате комфортно с него. Хубавите емоции, които ви създава с празни приказки траят кратко, защото внезапно се променя и дори изчезва от живота ви.

4. Оказва натиск върху вас чрез манипулативни методи, за които може и да не се усетите, че ви прилага, относно това да правите често компромиси със собствените си ценности. Дори с това как да се грижите за себе си, как да се обличате. Червен флаг, който не бива да пропускате, особено за тези от вас, които водят здравословен начин на живот. Разбира се той може да повлияе на решенията, които взимате за себе си, любимите занимания и т. н.

5 причини да прекратите връзката, дори да обичате партньора си

5. Той е все по-малко отдаден на вас и връзката ви. Ако в началото е бил романтичен, грижовен, водил ви е на любими места, но към днешна дата липсва инициатива от негова страна, сякаш ви приема за даденост, това е знак, че се намирате във взаимоотношения, които трудно могат да се нарекат връзка.

Свързани статии

6. Говори за бившата си... често. Когато един мъж е отдаден на вас, той мисли за вас и само за вас. В случай, че непрекъснато сте сравнявана с негова бивша половинка, това е показател, че той може би се колебае между двете ви или просто е токсичен партньор.

7. По-често дава приоритет на работата и приятелите си. Разбира се, че всеки трябва да има лично време, но обърнете внимание колко често той е склонен да отмени плановете си, за да бъде с вас. Или дали полага усилия да се реваншира за отсъствието си, дали отдава повече енергия на любимата си компания и занимания и по-малко за връзката ви.

8. Винаги намирате начин да го оправдаете, когато ви кара да се чувствате зле, знаейки дълбоко в себе си, че се залъгвате, защото така ви е по-лесно. Не можете да се срещнете, закъснява, забравя за важни за вас неща и т. н., но вие винаги намирате начин да си кажете, че това или онова не се е случило, защото е зает, защото е попаднал в непредвидена ситуация и т. н.

Коментирай