5 червени флага, които предшестват раздялата

Ако им обърнете внимание навреме, ще прекратите агонията, която ви тормози

21.09.2021г. / 06 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Понякога човек се нуждае от време, за да осъзнае, че връзката му върви към своя край. Не всички отношения устояват на изпитанията на времето. Много често връзките се превръщат в едностранни отношения, в които само единият партньор полага усилия, а другият се дистанцира. В крайна сметка усилията в такива случаи не си заслужават.

Червени флагове, подсказващи за токсичен партньор

За да спрете да полагате усилия на вятъра и за да освободите себе си от угнетяващи отношения без перспектива, вижте кои са червените флагове, които и без това предвещават раздяла.

Не се смее на шегите ви

Смехът е признак на здравословни отношения. Когато се смеете искрено на шегите си, това показва, че се разбирате дори без думи, на една вълна сте и се чувствате добре в компанията на другия. Шегите са белег на разбирателство, на сходство и комфорт. Когато той спре да се смее на шегите ви, това е знак, че или досега го е правел насила, за да спазва социално приемливата норма във връзката, или тотално е изгубил чувствата си към вас, което го кара да спре да се старае.

Червени флагове, сочещи към изневяра

Прави планове, дава обещания, но не ги спазва

Друг червен флаг, който предшества края на връзката, е липсата на интерес към бъдещите общи планове. Когато партньорът ви обещава разни неща, само за да ви хвърли прах в очите, а после не ги спазва, това е признак на наближаваща раздяла.

Говори с ужасни думи за бившата си

В началото може да ви се стори чудесно, че обича вас, а мрази нея, но това е лош знак. Когато човек проявява ожесточение и омраза към бившия си партньор, говори за него яростно или преекспонира нещата в негативна посока, това е червен флаг, който подсказва или че все още има чувства към нея, или че същото би сполетяло и вас, когато се разделите – ще получите само омраза от него без адекватна обективна преценка на отношенията.

Червените флагове, подсказващи да не се омъжвате

Свързани статии

Винаги вие го търсите първи

Ако досега не ви е направило впечатление, време е да обърнете внимание на това кога той ви търси пръв или търси ли ви изобщо. Отговаря ли на съобщенията ви, след колко време отговаря и инициира ли сам комуникация с вас. Ако вие сте тези, които го търсите винаги и чакате отговор от него, това е лош признак на нездравословни отношения, в които вие сте губещите.

5 признака на здрава връзка още на първа среща

Интуицията ви подсказва, че нещо не е наред

Най-естественият начин да почувствате, че нещо с връзката ви не е наред, е интуицията ви. Тя рядко лъже. Обикновено в корема се загнездва усещане за несигурност, което подсказва, че не се намирате в нормална връзка. Започвате да се чувствате притеснени. Появяват се мисли на съмнение. Инстинктът ви подсказва, че поведението на партньора ви не говори добре за отношението му към вас и връзката ви. Вътрешният ви глас ви нашепва, че нещо лошо ще се случи.

Какво е „любовно бомбардиране“ и защо трябва да забележите този червен флаг?

Коментирай