Интимно

6 знака, че той само ви използва

Той прави нещата помежду ви неудобни

15.12.2022г. / 18 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В началните етапи на нови интимни взаимоотношения, винаги се вълнуваме относно това дали сме на една вълна с другия човек, особено ако се интересуваме от създаването на стабилна връзка. Минава време, но как може да сме сигурни дали той има сериозни намерения към нас? Лесно можем да се заблудим и да оправдаваме нечие поведение. Откровеният разговор, както и някои знаци, разкриват дали той е сериозен към нас или ни използва. Вижте кои са.

1. Той избягва да говори за обвързване

Ако един мъж избягва воденето на разговор относно това в каква посока се движат вашите взаимоотношения, определено има някакъв проблем. Прекарали сте няколко седмици или месеца заедно, опознали сте някаква част един от друг. Редно е да си изясните дали взаимоотношенията ви са само забавление, за да знаете каква физическа и емоционална инвестиция искате да вложите в тях. Някой, който ви използва, независимо от причината да го прави, ще избягва да говори за общото ви бъдеще. За вас обаче е важно да не отлагате във времето разговора, за да не попаднете в заблуда и да страдате.

3 причини да не си губите времето с мъж, който не изпитва емоции към вас

2. Той прави нещата помежду ви неудобни

Взаимоотношенията не трябва да ви карат да се чувствате неудобно или несигурни. Да има непостоянство, хаотичност от страна на партньора ви. Балансът е ключов в любовта. Ако вашите взаимоотношения са по-скоро разбалансирани, усещате, че вие инвестирате повече във връзката ви от него, време е да преоцените ситуацията, в която се намирате. Погледнете на връзката такава, каквато е в действителност, а не каквато искате да бъде.

6 причини да стоите в нездравословни връзки

3. Той не ви запознава с приятелите си

Или рядко ви среща с тях. През първите седмици е нормално да не запознаваме човека, с когото се срещаме с близкия си кръг. Но ако са минали месеци и той сякаш ви крие, определено нещо не е наред. Или има друга връзка и не е съвсем сигурен за вас, или просто иска да се позабавлява и няма намерение да задълбочава случващото се помежду ви. Разбира се, ако не поговорите няма как да разберете и причината вие да сте неговата тайна.

4. Не показва привързаност

Привързаността е фундамент в любовните отношения, тъй като създава чувство за сигурност и доверие. Ако вашият партньор ви използва, привързаност от негова страна е малко вероятно да има, като привързаността в леглото също е важна. Помислете дали когато сте заедно, без значение дали прави секс или не, той присъства емоционално или само физически. Зрителен контакт, прегръдки, докосване, са само част от признаците на привързаността.

10 причини защо той не ви пише пръв

5. Омаловажава нуждите ви

Още един признак, че той само ви използва и няма сериозни намерения към вас е това как подхожда към личността ви. Ако вие сте страната, която полага повече усилия той да е доволен, постоянно променяте плановете си, за да сте заедно, докато той не го прави, определено между вас няма взаимност.

Свързани статии

Вие жертвате себе си, докато за него това е напълно нормално, а той в същото време само симулира, че го е грижа за това как се чувствате, когато имате лош ден, когато сте променили графика си, за да се видите, но той в последния момент отменя срещата и т. н.

6. Позволява ви да го опознаете до определен момент и не се опитва да научи повече за вас

Когато сте заедно, почти не говорите един за друг. Ако го попитате за любимия ви цвят, вкус, сладолед, мечтана дестинация и т. н., той вероятно ще сбърка верния отговор. Защото не е влюбен във вас и ви използва. Приятно му е да прекарва време в компанията ви, но не се вълнува от вашите хобита, интереси, мечти, кариера. Липсва емоционална инвестиция от негова страна, а когато вие се опитвате да научите повече за него, той не е многословен или бързо сменя темата.

Коментирай