Интимно

5 причини защо хората флиртуват

Флиртът обикновено е забавен

05.02.2023г. / 13 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато става въпрос за харесване и любов, флиртът винаги е замесен по някакъв начин. Когато флиртуваме, тялото ни отделя допамин, серотонин и окситоцин, които ни карат да се чувстваме особено добре. Има хора, които са родени флиртаджии и за тях е важно да флиртуват, най-малкото, за да поддържат високо егото си.

Какви биха могли да бъдат останалите причини, които ни карат да флиртуваме?

1. Харесваме някого

Най-често срещаният отговор на въпроса „защо хората флиртуват“ е привличането. Флиртуваме, когато се опитваме да привлечем партньор. Може дори да го правим подсъзнателно, когато сме влюбени в някого.

Как флиртува някой, ако е влюбен?

  • Като се опитва да разсмее обекта на неговите желания;
  • Чрез писане на съобщения;
  • Като привличат внимание към себе си;
  • Чрез кратък физически контакт, като например поставяне на ръка на нечие рамо и т. н.;
  • Като се опитват да накарат някого да се засрами в положителния смисъл;
  • Чрез комплименти.

Флиртът винаги е резултат на харесване между двама души.

2. За спорта

За жалост, когато някой флиртува с нас или обратното, може да не означава привързаност или желание за задълбочаване на взаимоотношенията. Това си е случаен флирт в името на флирта. Обикновено флиртът за спорт се случва, когато едната или двете флиртуващи страни вече имат връзка, но въпреки това флиртуват без да очакват резултат.

3. Лична изгода

Понякога отговорът на въпроса „защо хората флиртуват“ се корени в личната изгода, която някой търси. Има хора, които искат да се възползват от дадена ситуация, за да получат услуга или друго. Подобен флирт винаги е нараняващ за едната страна, той е инструмент за манипулация.

Защо мъжете губят интерес след секс

4. Поддържане на искрата жива

Хората продължават да флиртуват дори след като са влезли в сериозна връзка и това е чудесно. Може би си мислите, че след като вече имате сигурен партньор, не е необходимо да флиртувате с него, за да го привлечете. Но това е погрешно.

Свързани статии

Флиртът е чудесен начин да накарате половинката си да се почувства желан/а. Това е естествен начин да споделим интимни желания, чувства които изпитваме, да разнообразим връзката. Обикновено двойките, които не флиртуват помежду си, го правят извън връзката, а това може и да бъде рисково за нея.

6 изненадващи признака, че Той ви изневерява

5. Сексуална стимулация

Във флирта и действията на човека, който флиртува с нас и обратното, винаги присъства нещо сексуално. Според западни специалисти, различните аспекти на флирта показват, че неконтролируемото сексуално желание е една от основните причини за флирт. Сексуалният флирт е на първо място в списъка с причини, тъй като хората често се опитват да започнат сексуален контакт, като флиртуват с човек, към когото са привлечени. Също така, вместо да търсят сериозна връзка, някои хора флиртуват, предимно за да улеснят сексуалния контакт с някого, към когото изпитват влечение.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 1 година )