Интимно

Защо мъжете губят интерес след секс

Някои взаимоотношения просто не се развиват във връзка

01.10.2020г. / 15 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някои взаимоотношения просто не успяват да се развият във връзка. И това е съвсем нормално. Но често и мъжете и жените влизат в сексуални забавления с напълно разминаващи се представи за това какво следва. Какво може да накара един мъж да загуби интерес след секс?

Той е играч и всичко, от което се нуждае е просто секс. В живота на един мъж има етапи, в които той търси само сексуални контакти и нищо повече. Дали това ще се случи през неговите 20, 30 или 50 години, можем да гадаем. При всеки е различно. Сексуалните контакти повдигат егото на мъжа, особено на Играча, който дори във връзка си остава такъв. Затова преди да пристъпите към друг вид интимност, гледайте за предупредителни знаци, освен ако и вие не търсите само забавление.

Знаци, че сте срещнали вашата сексуална душа

Похотта го е заслепила. Често се случва силното сексуално влечение да бъде объркано с влюбване. Причината един мъж да загуби интерес след секс е, че може би наистина е имал намерение да опита да създаде сериозна връзка с вас, но в даден момент осъзнава, че не ви познава достатъчно или не харесва определени черти от характера ви, напълно се разминавате. Похотта изменя нашето реално виждане и лесно може да ни заблуди, че има химия помежду ни.

Липсва сексуална химия. Тя е важна и за двата пола и това е още една причина един мъж да загуби интерес след секс. Сексуалната несъвместимост е напълно нормална. Понякога е нужно повече време, за да се напаснем, опознаем и открием кой какво харесва.

Свързани статии

Но дали имаме желание за това си проличава още в началото на взаимоотношенията. Често когато липсва химия на емоционално ниво, нея я няма и в спалнята.

Какво е секстинг и защо се смята за изневяра?

Страхува се, че взаимоотношенията ви се задълбочават. Като по-емоционални същества, жените са по-склонни след хубав секс да започнат да изпитват привързаност. Тогава започват да показват с поведението си, че очакват между тях да се случи нещо повече от секс. Когато мъжът не е на тази честота, той се отдръпва, губи интерес, защото на този етап от живота си може да няма нужда да създава сериозна връзка.

Коментирай