Интимно

Как да разнообразите любовния си живот?

Говорете за чувствата си

27.02.2023г. / 09 20ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Както всичко в живота – и любовта не е статична. Тя се движи, променя се, заема различни форми и обеми. Ето защо не очаквайте пърхащи пеперуди през цялото време. Напълно нормално е да има периоди, в които чувствате, че не всичко върви така гладко и безупречно. Важното е да не се отказвате и да работите за подобряването на ситуацията.

В следващите редове ви предлагаме няколко начина, с които можете да разнообразите любовния си живот и да си върнете страстта. Ето ги и тях:

Организирайте си срещи

Замисляли ли сте се кога за последно ходихте на среща? Вероятно това е било по времето, когато сте се запознали с настоящия си партньор. Очакването, трепетът, че ще го видите, мисълта как изглеждате и какво ще облечете… всичко това вероятно ви е карало да се вълнувате и да летите на крилете на любовта. С времето тези срещи се преместват на дивана, където всеки остава насаме с мобилния си телефон. Ето защо, за да внесете малко разнообразие във връзката си – организирайте си среща. Поне веднъж седмично отидете на кино или вечеря като двойка. Така ще преоткриете партньора и ще намалите напрежението във връзката.

Любовен хороскоп за март

Поставяйте си цели

Поставяйте си цели, които можете да гоните заедно като двойка. Такива могат да бъдат общи спестявания за ваканция, закупуването на скъп електроуред или автомобил. Можете да си поставите и цели, свързани със здравето – като например – да свалите килограми, да се включите в маратон или пък да участвате в изкачването на някой връх. Работата над целите ви ще ви помогне да развиете чувството, че сте отбор. Освен това, така ще имате възможността да обсъждате нови теми и да правите различни неща, свързани с общата ви цел.

15 безспорни знака, че той е влюбен във вас

Поздравявайте се

Начинът, по който се поздравявате, след като сте били далеч един от друг, може да определи тона и настроението за деня ви. Промяната в малките навици (включително и в това как поздравявате партньора, след като се прибере от работа), може да бъдат ключ към една стабилна връзка. Посрещнете човека до себе си на вратата, прегърнете го, целунете го и изразете радостта си от това, че го виждате. С този малък жест задавате тона на останалата част от деня ви.

Задавайте смислени въпроси

Вероятно когато сте се опознавали, вие и партньорът ви сте прекарвали дълги часове в разговори на всякакви теми. Говорейки, сте се влюбвали един в друг – малко по малко. Ако усещате, че към днешна дата най-важният въпрос, който задавате е: „Какво искаш за вечеря“, помислете не е ли дошло време да разчупите рутината. В подходящия момент попитайте любимия си за подробности от детството му, които не знаете или пък за някоя интересна случка. Ще видите, че винаги има с какво да се изненадате.

Говорете за чувствата си

Не забравяйте, че думите изразяват чувствата ви. Понякога хората са склонни да забравят всички умалителни обръщения и сладки имена, които са си казвали, когато връзката е била в началото. Казвайте често: „Обичам те“ и не се срамувайте от думи, които изразяват как се чувствате.

Лягайте си по едно и също време

Според проучване, все повече двойки не лягат по едно и също време. Това, според експерти може да доведе до неразбирателства, по-малко общуване и разговори и по-рядко правене на секс. Ако пък си лягате заедно, уверете се, че всеки от вас не е с мобилен телефон в ръка.

Коментирай