Интимно

6 истини за връзките, които трябва да осъзнаете

Избягвайте взаимоотношения с женени мъже

26.03.2023г. / 16 02ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовните взаимоотношения, както и всички други, понякога могат да бъдат сложни. И невинаги любовта, уважението и времето, прекарано заедно са критерии, че една връзка ще устои на всички предизвикателства. Понякога дори и най-голямата любов може да завърши с раздяла. Има горчиви истини, които трябва просто да приемем. Да простим и да продължим напред живота си. Може би за по-добро. В следващите редове ще ви споделим няколко истини за връзките, които трябва да осъзнаете. Ето ги и тях:

За да е успешна една връзка, трябва да работите върху нея

Ако искате връзката ви да е успешна, ще трябва да положите усилия за нея. Това е една проста истина, която мнозина подценяват. За съжаление романтичните истории, изпълнени със смях, безкрайни пътешествия и безмерна любов съществуват най-вече в приказките и социалните мрежи. Истината е, че невинаги ще изпитвате любов към партньора си и невинаги той ще е човекът, който е в момента. Ще трябва да преминете през много перипетии и изпитания. Ще имате много щастливи моменти, но ще имате и такива, в които ще можете да разчитате само на себе си.

Помислете добре, преди да сложите края

В началото на една връзка всичко е перфектно. Но имайте предвид, че невинаги ще е така. Ето защо, преди да решите да сложите край на връзката, помислете дали това не е само моментно състояние, на което сте подвластни. Опитайте се да си представите живота си без този човек – какво бихте правили, къде бихте отишли. Ако избирате нов партньор, дали ще сте склонни да постъпите по същия начин и с него?

Замислете се добре в кого е проблемът

Свързани статии

Ако постоянно попадате във връзки с токсични партньори или пък не можете да намерите човек до себе си, замисляли ли сте се, че проблемът може би е във вас? Разбира се, това не означава в никакъв случай да се самообвинявате. Напротив – може би е дошло времето, в което трябва да застанете лице в лице със себе си и да се опитате да разберете защо се получава така. Ако трябва – потърсете помощ от психолог. Понякога съветите на приятелите едва ли ще ви помогнат, ето защо може би е по-добре да потърсите специализирана помощ.

„Идеалният“ може би не съществува

Както всяко младо момиче, вероятно и вие сте мечтали за конкретен типаж мъж – мачо, джентълмен, съблазнител, който да е умен, красив, мил, грижовен… Списъкът може да продължи дълго. С времето обаче осъзнавате, че всички тези изисквания не могат да бъдат изпълнени от един човек. Вероятно ще срещнете някого, който притежава половината от тях и друг, който пък има останалата половина… Но това не бива да ви натъжава. Бъдете отворени. Приемете, че любовта идва във всякакви форми и обеми. Може би човекът, който е идеален за вас не е толкова висок, или пък толкова мускулест, колкото сте си го представяли. Но понякога трябва да затворите очите си и да „видите“ вашия избраник със сърцето.

Дали той наистина може да се промени?

Ако сте започнали връзка с мъж, който е изневерил на приятелката си с вас, замислете се – дали той не би постъпил така отново? Но този път вие да сте потърпевшата. Хората се променят, но много трудно. Но дори и това да се случи, дали се променят и техните морални устои? Вероятно човек, който веднъж е постъпил така, ще го направи отново. Имайте това предвид, когато се забърквате с такъв човек.

Вероятността той да се раздели със съпругата си е много малка

Ако сте във взаимоотношения с женен мъж, вероятно ще чуете нещо от сорта: „Аз съм в много лоши отношения със съпругата си, дори не спим на едно легло“. Няма как да не повярвате на това, но за съжаление, в повечето случаи това са лъжи. Често пъти мъжете използват това, за да ви станат „по-интересни“. Знаете, забраненият плод е най-сладък. Болезнената истина е, че в повечето случаи господата не се разделят със съпругата си, а вие може да сте втора цигулка много дълго време. Направете си услуга и не ограбвайте себе си и времето си. Бъдете с човек, който може да е изцяло посветен на вас и вашата връзка.

Коментирай