Интимно

Кои са най-добрите секс съвети от специалисти?

Грижете се за себе си

29.03.2023г. / 06 53ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът е тема, която е твърде лична, ето защо често пъти повечето хора мислят, че няма какво да научат или пък не са склонни да приемат съвети. Но всъщност, за да се развиваме и усъвършенстваме, ние не трябва да спираме да се учим, а това се отнася и за сферата на плътските удоволствия. В следващите редове ще ви споделим някои от най-добрите секс съвети според специалисти. Ето ги и тях:

Провокирайте сетивата си

Разбира се, когато става дума за секс, първото нещо, за което се сещаме е допирът. Но ако искате да издигнете своето изживяване на друго ниво, включете в любовната игра мирисът, слухът и зрението. “Експериментирайте с приглушено осветление, а като фон можете да си пуснете любимия плейлист за секс“, споделя Изабел Юрен от Bedbible.com За да направите атмосферата още по-предразполагаща, можете да използвате ароматни свещи, или пък аромати, които действат като афродизиаци. Такива са сандаловото дърво, розата, ванилията. За да подсилите чувствеността на останалите сетива, можете да приглушите едно от тях – например да сложите превръзка на очите си.

Секс играчките не са само за ваше удоволствие

Ако си мислите, че тези „аксесоари“ се използват, само когато сте сами в стаята, може би грешите. Секс-играчките могат да бъдат от голяма полза на вас и партньора ви, тъй като с тяхна помощ можете да разнообразите любовната игра, да увеличите възбудата и да стимулирате любимия. Когато избирате някоя нова секси джаджа, можете да направите това заедно с партньора. Това ще ви накара да мислите как да я използвате и с нетърпение да очаквате доставката ѝ.

Дайте си време

Ако сте прехвърлили 20-те, вероятно за вас сексът не е просто „упражнение“. С напредването на времето, все по-често мислим за него като за общуване, интимност, отдаване, уважение. Ето защо според специалисти от университета Харвард, за да направите секса едно прекрасно изживяване, вие трябва да си дадете време. Опитайте се да намерите тихо и спокойно място, забравете за ежедневните тревоги, отпуснете се. Не на последно място – отделете време за любовната игра и ако се налага, използвайте лубриканти.

Правете упражненията на Кегел

Упражненията за тазовото дъно (които могат да се практикуват както от мъже, така и от жени) могат значително да подобрят представянето ви под завивките. Тук можете да видите някои от тях.

Не се страхувайте да кажете какво точно желаете

Свързани статии

Според Кейси Калвърт (актриса във филми за възрастни), най-добрият съвет, който тя би дала е: „Не се страхувайте да кажете какво искате“. Без значение от колко време сте с партньора си, дали сте разкрепостени или пък по-консервативни, човекът няма как да знае какво точно желаете, ако не му го кажете. Няма от какво да се срамувате, а пък в същото време партньорът ви ще е доволен, че сте го насочили какво точно да направи, за да ви накара да се чувствате добре.

Грижете се за себе си

Според Никол Контос, собственик на известен спа център в Ню Йорк, може би един от най-важните съвети е: „Жени, грижете се за себе си“. За жените е важно да се чувстват уверени и красиви. Разбира се, с появата на децата, а по-късно и на менопаузата, това може да стане трудна задача. Но понякога дори една коламаска, масаж, почистване на лицето или дори само секси бельо може да повдигне настроението ви и да ви настрои за секс.

Коментирай
Свободно време