Интимно

Кои са 5-те тайни на успешната връзка?

Осмелете се да бъдете себе си

24.04.2023г. / 06 07ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно ако питате двойки, които са от дълги години заедно как са успели да съхранят любовта си, ще получите много и различни отговори. Разбира се, всички взаимоотношения са различни, но все пак има някои общи неписани правила и ако ги следвате, можете да заздравите и задълбочите общуването с любимия човек. Ето някои от тях:

Връзката означава обвързване

Макар и тези две думи да са близки по значение, за да отбележим началото на взаимоотношенията ни с някого, ние използваме думата „връзка“. Всъщност обаче трябва да знаем, че това означава да се обвържем и да поемем тежестта, която това носи. Често пъти на любовните отношения се гледа само през призмата на романтиката и в това няма нищо лошо. Но не трябва да забравяме, че любовта и чувствата са една много малка част от големия пъзел наречен взаимоотношения. Понякога ще бъдете изправени пред дилемата дали да продължите напред, а отговорът на този въпрос ще трябва да дадете самите вие, взимайки предвид голямата картина, а не просто моментното състояние на връзката ви.

„Избирайте своите битки“

Този популярен израз може с пълна сила да се отнесе за романтичните ви отношения. Участници в проучване били запитани каква е основната причина за развода им. Мнозинството от тях посочило честите скандали, а изневярата била едва на второ място. Често пъти един дребен повод за караница може да прерасне в същинска буря от емоции. Ето защо, преди да започнете поредния спор, опитайте се за секунда да си представите как би се развил. Ако установите, че той няма да е продуктивен, няма да доведе до изясняване на вашите емоции и чувства, има ли смисъл изобщо да го започвате? Направете услуга на себе си, на половинката си и на връзката си и си спестете негативните емоции, които би ви донесъл поредният безплоден скандал. Опитайте се да подходите спокойно, да оставите чувствата да не ви владеят. Ако все пак искате да споделите нещо с партньора си, направете го, когато сте спокойна и мислите трезво. Когато спорим с плам, сме склонни да казваме неща, които невинаги наистина мислим.

Показвайте любовта си

Когато връзката е стабилна и върви, ние сме склонни да не забелязваме това. Понякога за отношенията си започваме да говорим, само когато нещо не е наред. За съжаление, това измества фокуса на отношенията в грешна посока. Ето защо, бъдете благодарни на половинката си, винаги намирайте поводи да направите комплимент или пък да кажете добра дума. Мъжете обожават да бъдат хвалени и насърчавани. Ето защо здравословна доза женска хитрост тук няма да навреди. Оценявайте малките жестове на вашия партньор и бъдете сигурни, че това ще бъде забелязано от него.

Споделяйте с партньора си

Премълчаването и липсата на комуникация, особено по важни теми, могат да се окажат големите подводни камъни във вашата връзка. Независимо дали ще бъдете разбрани или не и дали вашият любим ще е съгласен с вас, споделете мнението си. Така ще разберете накъде вървят взаимоотношенията ви и има ли смисъл изобщо да ги поддържате.

Бъдете себе си

Когато се впускаме в нова връзка, в старанието си да се харесаме на другия, ние сме склонни да не показваме истинската си същност. Това е напълно нормално. Но ако искате това да продължи, едва ли ще можете да претендирате, че сте нещо, което не сте. Поне не и твърде дълго. Осмелете се да покажете истинската си същност и да бъдете такива, каквито сте. Това ще постави една стабилна основа на която да се градят бъдещите ви взаимоотношения. По този начин ще провокирате искреност и в другия човек.

Коментирай