Интимно

Любовни съвети за дами, навършили 40, които търсят партньор

Опитайте се да се освободите от емоционалния си багаж

03.08.2023г. / 15 24ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Възрастта може би е една от най-деликатните теми за всяка жена. С времето обаче забелязваме, че колкото повече жизнен опит трупаме, толкова по-малко годините влияят на настроението и самочувствието ни. Много дами в зряла възраст отбелязват, че се чувстват по-добре, отколкото в 20-те си години. „Възрастта е само едно число“, този доста популярен израз може би определя нашето съвремие. Без значение на колко над 40 сте, ако в момента търсите партньор, в следващите редове ще ви предложим няколко съвета, които могат да са ви от полза. Ето ги и тях:

Изчакайте, преди да представите новия си партньор на децата ви

Ако имате деца, не бързайте да им представяте новия си избраник. Въпреки емоциите и чувствата, които ви връхлитат, обърнете внимание и приоритизирайте емоционалното състояние на децата си. Според д-р Франсис Уолфиш (семеен терапевт и психолог): „Децата имат нужда от време, за да свикнат с раздялата на родителите си. Понякога са необходими цели две години, за да могат те да преодолеят гнева, тъгата, както и други емоции.“ Ако запознаете децата с новия си партньор прекалено бързо, това може да попречи на този процес. Опитайте се да не бързате и да подходите по-спокойно и овладяно. Ако обаче се срещате с някого вече няколко месеца и чувствате, че връзката ви е сериозна, тогава можете да предприемете тази крачка.

Не прибързвайте със секса

Когато сте подвластни на ново увлечение, може би ще усетите, че ви е доста трудно да кажете „не“. Това, което ви съветваме обаче, е да не избързвате. Покажете на човека отсреща, че наистина го харесвате, но поставете граници. Нека той остане с впечатлението, че сексът е важен за вас, но предпочитате да го направите тогава, когато сте напълно готови. Ако избързате с интимността, рискувате да нарушите комуникацията помежду си и да превърнете началото на сериозна връзка в мимолетна авантюра.

Разпределете ролите си

Ако се срещате с някого от известно време, уверете се, че задавате точния тон на вашите взаимоотношения, особено ако и двамата сте финансово независими. Кой ще плаща сметката, когато сте в заведение? Кой ще поеме сметките за комуналните услуги (ако живеете заедно), как ще разпределяте бюджета си? За предпочитане е да изясните всичко, свързано с финансите, за да избегнете бъдещи недоразумения.

Освободете се от емоционалния си багаж

Ако се срещате с човек на вашата възраст, би трябвало и на двама ви да е ясно, че другият е преминал през своите битки и изпитания в живота. Но не превръщайте това в основна тема на вашите срещи. Приемете, че всичко, което се е случило е зад гърба ви, че в момента вие сте по-силни, по-мъдри и готови за това, което предстои. Покажете на вашия бъдещ партньор, че сте се поучили от миналото си и сте готови да продължите напред.

Не се разкривайте прекалено много на първата ви среща

Нека първата среща с предполагаемия ви нов партньор бъде „лека“ и с по-скоро опознавателен характер. За предпочитане е да споделите основни неща за вас – какво сте учили, какво работите, какви са хобитата ви. Ако сте емоционални и усещате, че сте привлечени от човека отсреща, не бързайте да се разкривате прекалено много и да споделяте негативни впечатления от ваши предишни срещи. Опитайте се да бъдете най-добрата версия на себе си, избягвайте да сте черногледи и да се оплаквате, тъй като това със сигурност ще ви накара да не изглеждате толкова атрактивни. Не задълбавайте, а се забавлявайте.

Не си правете прибързани заключения

Със сигурност възрастта след 40 ви носи усещането, че познавате хората много добре и лесно можете да разберете кой какъв е. Съветваме ви обаче, за миг да забравите за това и да се опитате да не бъдете толкова критични. Приемете човека отсреща с отворено сърце и не си правете прибързани заключения още от първата среща. Опитайте се да опознаете партньора си и след това да прецените какъв човек е.

Коментирай