Интимно

Грешки в срещите, които да не допускате след 40

Защо е трудно да намерите любовта

23.08.2023г. / 06 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта може да ни споходи във всеки момент от живота независимо на колко години сме. Понякога идва момент, в който търсим любов не само в младежките си години, но и в зряла възраст. 

10 големи грешки, които жените правят във връзките

Ако сте в 40-те си години и сте необвързани, опитвате се да намерите любовта отново, има риск да допускате някои грешки. Желанието да откриете партньор колкото се може по-бързо, защото страхът от самотата и старостта ви ужасява, може да ви изиграе лоша шега. 

Много необвързани жени на 40+ смятат, че вече са стари и „никой няма да ги вземе“. Това е абсолютно погрешно, защото за истинската любов няма възраст. Всичко зависи от правилната настройка на съзнанието ви и от това да полагате правилните усилия. 

Много грешки в търсенето на любовта и ходенето по срещи могат да се допуснат на тази възраст. Ето кои са най-често срещаните сред тях и защо да не ги допускате. 

Бързате прекалено

Една от може би най-честите грешки, които необвързаните жени на 40 допускат, е да бързат прекалено много. Това не само ви кара да правите грешни избори, но и да отблъсквате партньорите, с които се срещате. Натискът, който те усещат от ваша страна ги кара да се чувстват притиснати, както и да ви възприемат като отчаяна. 

10 грешки, които зодия Дева прави в любовта и връзките

Поставяте каруцата пред коня 

Друга честа грешка е да избързвате с плановете и да си представяте вече как се омъжвате щастливо за човека, с когото се срещате. Ако го правите още през първите срещи, това ще ви накара да се чувствате още по-зле, ако нещата не се получат. Не бързайте да възлагате големи надежди от самото начало. 

Имате същите изисквания, както на 20

Ако не сте осъвременили изискванията си към връзките, има голяма вероятност да допуснете поредица от грешки. Във всяка възраст жените имат различни нужди. Ако в 20-те и 30-те ви години сте имали едни предпочитания към мъжете и сте изисквали едни неща от връзките си, то на 40 нещата вече стоят по друг начин. 

Знайте цената си, изчистете концепцията за това какво искате от живота си. Бъдете по-взискателни в избора си и не правете излишни компромиси със себе си, само защото смятате, че изпускате последния влак. 

Грешките, които пречат да изградите дълга връзка

Съгласявате се с всичко веднага 

Не казвайте „да“ на всичко, само защото мислите, че ако отказвате, ще бъдете отхвърлени. Отстоявайте себе си независимо на каква възраст сте. Потъпкването на собствените нужди и мнение е пагубно на която и да е възраст, още повече в зрелите и осъзнатите ви години, когато е повече от важно да сте напълно наясно със себе си. 

Коментирай