Интимно

3 въпроса, които да си зададете, когато връзката ви не върви

За да знаете каква е вашата лична посока

08.10.2023г. / 06 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би няма човек, който да не иска да срещне партньор, с когото да създаде стабилна и щастлива любовна връзка. След като мине периодът на еуфория, започваме да виждаме недостатъците си, осъзнаваме какво е нашето място в тази връзка, какво сме за любимия човек. Има много неща, които могат да ни накарат да имаме усещането, че връзката ни сякаш не върви на никъде. Тогава е важно да си зададем тези три въпроса.

1. Трябва ли да премисляте това, което казвате, когато говорите с партньора си?

Ако се налага да редактирате мислите си, които споделяте с любимия ви човек, то има вероятност да почувствате нужда да оправдаете очакванията му за вас.
Когато не можем да изкажем свободно мнението си, това е показател, че другият човек и връзката, в която сме с него ни карат да се чувстваме несигурни, необичани и недостойни. Хората могат да говорят, че са сигурни в себе си, но връзката е съюз на двама души, които споделят своите уязвимости. Ако не можете да направите това, без да се страхувате, че може да бъдете съдени, осмивани и т. н., то може би това не е вашата връзка и вашата половинка.

2. Дадохте ли му всички шансове да останете заедно?

Да кажем, че сте в ситуация, в която с любимия ви човек сте разделени, но сте готови да се съберете отново, ако основният проблем бъде разрешен.

Кои проблеми не са основни за една връзка?

Пари – Разбира се, парите са важни. Но това не е толкова важно. Винаги можете да спечелите повече пари. Никога не можете да отделите повече време.

Работа – Работата, която имате или нямате, не е основен проблем. Хората често сменят работата си. Ако партньорът ви не харесва работата ви, намерете основния проблем, за да го разрешите.

Образование – Понякога хората ще ви гледат високомерно, ако не сте завършили определен университет или нямате определени познания. Но отново, ако това създава проблеми, „дестилирайте“ ги до сърцевината, за да ги разрешите.

Кои са основните проблеми в една връзка:

Комуникация – Способни ли сте да общувате открито и уязвимо един с друг? Ако не можете по някаква причина, време е да проведете сериозен разговор.

Солидарност – Това означава двама души да са екип във връзката си. Да се подкрепят в трудни моменти, да се защитават, когато някой извън връзката се опита да нарани другия, без значение дали е физически или чрез думи и други действия. Ако във вашата връзка липсва солидарност, особено от страна на партньора ви, то време е да я преразгледате.

Свързани статии

Доверие – В любовната връзка то трудно се гради, тъй като много хора са били наранявани в предишни взаимоотношения и могат да бъдат присъщо за тях отбранителни. Ако не можете да се доверите на партньора си и не можете да получите неговата помощ или усещате, че той не се открива към вас, то помислете дали това е вашата връзка.

3. Бяхте ли с нереалистични очаквания за връзката?

Поглеждайки назад във времето във вашите любовни взаимоотношения с този ви партньор, ако сте честни със себе си, можете ли да признаете, че сте били с нереалистични очаквания? Имаше ли моменти или ситуации, в които спирахте, чудехте се какво се случва, но след това запълвахте празнината с това, в което искахте да вярвате, че може да бъде връзката, а не с това, което сте осъзнавали, че е?

Ако смятате, че отчасти връзката ви не е основана на действителността или сте пренебрегнали проблемите, не го правете повече. Може би е време да продължите напред. Започването на нова връзка никога не е лесно, а и да се заблуждавате, копнеейки по някого, който не е подходящ за вас, също няма да ви направи щастливи.

Задайте си тези въпроси, ако подозирате, че връзката ви не върви на никъде.

Коментирай
Свободно време