Интимно

Защо той ви отбягва?

Може би връзката ви е започнала прекалено бурно 

12.10.2023г. / 08 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Вероятно животът ни би бил много по-лесен, ако всичко, което желаем се случва по начина, по който искаме. Свикнали сме да очакваме, че другите хора ще постъпват с нас така, както ние бихме се държали с тях и когато това не се случва, започваме да се объркваме. Колкото и добре да познаваме човека отсреща, понякога можем да усещаме, че ние всъщност не знаем нищо за него. Защо партньорът ви се държи студено с вас и ви отбягва? Ето няколко възможни отговора на този въпрос:

Може би има лични проблеми  

За нас, жените, споделянето на проблемите и тяхното коментиране е част от начина ни да се справим с тях. За мъжете обаче това може да не е толкова лесно. Често пъти за тях изразяването на чувствата с думи е трудна задача. Ето защо, дори да сте заедно от известно време и да се познавате, мълчанието на любимия ви може да е сигнал, че в момента той може би се опитва да се справи със стрес, безпокойство, депресия или други вътрешни проблеми. Това може да е и причината фокусът му да не е върху вас. Изолацията е „мъжкият“ начин за справяне с подобни чувства. Съветваме ви да се опитате да му дадете малко пространство и да не го притискате твърде много. Ако той все още има чувства към вас, ако му помогнете да общува и да премине през този период, не след дълго ще върнете интереса му.

Свързани статии

Връзката ви е започнала прекалено бурно и пламенно 

Ако дълго време сте търсили партньор и най-накрая сте срещнали подходящия, има вероятност да се „закачите“ прекалено много един за друг. На този първоначален етап е съвсем нормално физическата и по-интимната част от отношенията ви да е била в абсолютен възход. За съжаление, това обаче може да е в ущърб на изграждането на емоционална връзка помежду ви. Ако партньорът ви доста бързо е получил това, което желае, след време той може да направи крачка назад, тъй като ще загуби тръпката, когато достигне целта си. Ако държите на вашите отношения, опитайте се да му кажете как се чувствате и направете първата стъпка към едно по-дълбоко опознаване.

Може би не го задоволявате сексуално 

Макар и да не е най-приятният факт, но според редица проучвания, сексуалното желание е по-силно при мъжете, отколкото при жените. Ето защо, ако усещате, че при партньора ви е така, това може да се окаже причина за охлаждане на вашите взаимоотношения. За да се опита да поддържа нагона си, той може да потърси други източници – като например филми за възрастни. Ако обаче той вече не ви прави комплименти за външния ви вид и не ви желае сексуално, има вероятност да започне да търси или пък да излиза с други жени. Така че, преди да предприемете каквито и да било действия, опитайте се да говорите с него и да намерите компромисно решение, което ще бъде от полза и за двама ви.

Свързани статии

Вие изкарвате повече пари 

Вероятно на пръв поглед това е доста нетипична причина. Но ако от доста време се борите да подобрите финансовото си състояние, може би изведнъж всичките ви усилия и упорит труд са се отплатили. Ако усетите обаче, че вашият партньор приема това кариерно израстване без особен ентусиазъм, може би той се чувства застрашен, а мъжкото му е го е наранено. Не бива да забравяте, че в една връзка е важно да сте открити относно финансите. Споделете с него, ако нещо ви притеснява. 

Той не е готов да се обвърже

Свикнали сме да вярваме, че ако харесваме някого и направим всичко по силите си, за да го съблазним, той ще бъде склонен да се обвърже с нас за цял живот. Ако обаче това не се случва, ние сме готови да го приемем лично: „Какво направих грешно? Сигурно съм виновна“. Не забравяйте, че ако човек не е готов да се обвърже, той няма да се обвърже с никого. Обвързаността е личен избор, който не можем (и не трябва) да насилваме другият да направи. Може би егоизмът невинаги е в дъното на това решение и вероятно просто той може да не е наясно с чувствата си, или пък си е мислил, че е готов за връзка, но всъщност това не е било така. 

Коментирай