Интимно

Защо винаги се влюбвате в неподходящия?

Може би не сте готови за връзка 

03.11.2023г. / 07 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Можем да кажем, че има два типа жени – такива, които знаят какво искат, избират правилните мъже и действат рационално; и такива, които винаги избират „неподходящия“ – влюбват се лудо, изгубват ума си и позволяват на един човек да преобърне живота им. Ако сте от втория тип, със сигурност сте се замисляли защо се получава така. В следващите редове ще ви споделим за някои от възможните причини за това. Ето ги и тях:

Страхувате се да не останете сами 

Често пъти взаимоотношенията се превръщат в самоцел – вие търсите някой, само и само за да не сте сами. Ако погледнете дълбоко в себе си, може би ще разберете, че истинският проблем е страхът да останете сами. Вероятно през по-голямата част от живота си вие не сте се научили да живеете сами и да се справяте с живота. Може би просто не искате да се изправите срещу страховете си лице в лице или пък да се борите със собствените си емоции. Затова намирате за по-лесен вариант да преминавате от една връзка в друга. Съветваме ви да се осмелите и да останете сами за известно време. Използвайте подобен момент, за да си направите равносметка кои сте и какво наистина искате от живота си. 

Съзнателно или не – вие избирате „познатото“

Вероятно с всеки следващ несполучлив опит за връзка вие се ядосвате на себе си. „Защо се случва едно и също – отново и отново?“. С риск да ви разочароваме, ще ви споделим, че най-вероятно вие сами привличате подобни ситуации и правите това, защото дълбоко в себе си предпочитате „познатото“. Промяната във всяко едно отношение може да изисква труд и постоянство, както и смелост, за да разкъсате „оковите“ на статуквото. Със сигурност обаче чувствата и емоциите ви ще ви покажат, че не сте на прав път. Ако страдате и не се чувствате добре – осмелете се да промените това. 

Липсва ви самочувствие 

Ако много пъти усещате, че избирате грешния човек, може би дълбоко в себе си вие не чувствате, че заслужавате нещо по-добро. Принизявате се, съгласявате се да приемете дори и малкото обич и внимание, които отсрещният човек е склонен да ви даде. Може би това е модел, който повтаряте постоянно, а коренът му се е зародил далеч в миналото – още с първите връзки, които сте имали. Ако това е вашата ситуация, твърде вероятно е да мислите, че е по-добре да сте с когото и да е, защото иначе ще останете сами. За съжаление, няма човек, който да се постави на ваше място и да оправи начина, по който се чувствате. Застанете пред огледалото и заобичайте човека отсреща. Само така ще можете да бъдете истински щастливи. 

Мислите, че можете да го промените 

Това е най-голямата грешка, която можете да направите. Може би си мислите, че вие сте „спасители“ и затова давате шанс на „грешните“ с надеждата, че вие сте тези, които могат да ги променят. Не след дълго, когато видите, че нещата не се променят, може би това ще е предпоставка за скандали и неразбирателства. Колкото и да говорите и да коментирате, може би човекът, когото сте избрали, все пак няма да изневери на същността си. Той вероятно ще се опита да прикрие това, което не ви допада, но това е само временно решение. При всяка провокация от ваша страна, той ще показва истинската си същност. Не се заблуждавайте. Запитайте се дали наистина искате да прекарате остатъка от живота си с човек, който се преструва и който не е истински. 

Всъщност вие не сте готови за връзка 

Според много философски учения, ние привличаме в живота си само това, от което наистина имаме нужда. В този ред на мисли, може би вие сте човекът, който се страхува от обвързване. Минавало ли ви е през ума, че избирате недостъпни мъже, въпреки че пред вас стоят тези, които биха ви подхождали перфектно? Вероятно не знаете, че правите това несъзнателно, защото всъщност не сте готови да се обвържете. Опитайте се да подходите по различен начин, да преодолеете стереотипите и да дадете шанс на хора, които наистина искат да бъдат с вас. 

Коментирай