Интимно

11 знака, че изневярата е в кръвта му

Вижте кои са

29.10.2023г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Една от най-честите причини за раздяла е изневярата. Според някои западни изследвания, изневярата може да се наследи, също както някои зависимости. Когато започваме нова любовна връзка, за нас е важно да има лоялност в нея, да можем да изградим доверие към мъжа до себе си. Да знаем, че той не би изневерил, както някой предишен партньор. 

Има един типаж мъже, които са серийни измамници в любовта. Изневярата не им е чужда и дори да имат прекрасна партньорка, прекрасна любовна връзка, рано или късно изневеряват. 

Кои са признаците, че той носи изневярата в кръвта си?

1. Той вече има история на изневяра. Хората са два-три пъти по-склонни да изневеряват във връзки, ако са изневерявали на партньорите си в миналото.

2. Имат „страх“ от обвързване. Изневеряващият мъж може да се опита да поддържа стабилна любовна връзка. Но изневярата е неговият план за поддържане на лична свобода във връзката, тъй като страхът от обвързване може да не се дължи само на разочароващи връзки в миналото, а и на желание да не се губи усещането за свобода.

3. Говори зле за бившите си партньорки. Изневеряващият мъж рядко ще признае за свои грешки в минали връзки. Той е по-склонен да бъде циничен, когато става въпрос за миналите си партньорки. Непризнаването на вина е оправдание, че действията на някой друг са го накарали да се държат по този начин.

Свързани статии

4. Той става много потаен с технологиите. Ще крие телефона си, чатовете си, може дори да поддържа скрити чатове. Когато се опитате да видите с кого комуникира, той ще заеме отбранителна позиция.

5. Обсипват ви с подаръци. За да компенсират изневярата, някои изневеряващи мъже се опитват да компенсират действията си, правейки различни приятни жестове към партньорката си. Понякога обаче идват на случаен принцип, особено ако мъжът не е щедър и това е повод за съмнение.

6. Не говори за бъдещето с вас. Дори и да имате официална любовна връзка, много мъже, които са склонни да изневеряват, не могат да си представят дългосрочно бъдеще с партньорката си. Те избягват разговорите за „предприемането на следващата стъпка“, без значение дали това се отнася за общо съжителство, брак, деца.

7. Често флиртува. Открито, уж неволно, уж не е това, което изглежда. Флиртуващото поведение е най-очевидният знак. Разбира се, дори и да споделите какво ви прави впечатление, той ще започне да отрича.

Свързани статии

8. Заглежда се по други жени. Мъжете се заглеждат и това е нормално. Само че изневеряващият мъж го прави по-явно. Той не се усеща, но не изпитва и притеснения, че във ваше присъствие заглежда други жени.

9. Вашите приятели и близки пораждат притеснения. Понякога близките ни хора са склонни да забелязват неща за любовната ни връзка, които ние сякаш не забелязваме. Те могат да забележат флиртуващо или потайно поведение и да ви споделят опасенията си. Това не е гаранция, че любимият човек ви мами, но можете да станете малко по-наблюдателни. 

10. Той ви е изневерявал преди. За съжаление, ако вашият партньор ви е изневерявал преди, има вероятност това отново да се случи.

11. Чувствате се тревожни. В една стабилна връзка партньорите взаимно се доверяват. Но ако във времето интуицията ви се е оказала вярна за някои неща, свързани с изневяра от страна на партньора ви, то ще ви бъде трудно да му имате постоянно доверие.
 

 

Коментирай