Интимно

3 малки, но важни неща, които намаляват риска от изневяра

Вижте кои са

27.07.2022г. / 13 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В наши дни изневярата като че ли се превърна в нещо „нормално“. За някои партньори е по-лесно да намерят утеха, разбиране, забавление и „спасение“ от проблемите в други взаимоотношения. Всъщност, много често за да се стигне до изневяра, много вероятно партньорите не са обърнали достатъчно внимание на 3 малки, но важни стъпки за една любовна връзка. Кои са те и как могат да намалят риска от това любовно разочарование?

1. Общувайте

Без значение дали сте в брак, любовната ви връзка е започнала наскоро, или може би от години сте заедно, добрата комуникация е в основата на това да поддържаме едни добри взаимоотношения. Общуването може значително да намали риска от изневяра. Ако искате връзката ви/бракът да просъществува, научете се да говорите един с друг.

Важно е да водите открити разговори за всичко – как се чувствате в хубави и трудни моменти, от какво се нуждаете във връзката, секса, кое ви кара да се чувствате сигурни и обратното и т. н. Премълчаването създава предпоставки за негодувание и изневяра.

Какви са признаците на емоционалната изневяра

2. Оценявайте

Може да се каже и по друг начин – да показваш признание, благодарност. Кога бе последният път, когато вие или вашият партньор си казахте мили думи за сутрешното кафе, закуската, друг мил жест? Как реагирате един към друг, когато другият допусне грешка или направи нещо, което не е според разбиранията ви? Показването и казването колко много означавате един за друг заздравява връзката. Когато някой не се чувства оценен, важен за другия, той лесно може да намери някого, който да го кара да се чувства добре, важен.

Неща, които мъжете оценяват у жените, но не го показват

Свързани статии

3. Бъдете инициативни

Поддържайте интимния си живот разнообразен, ако не искате изневярата да се намеси в него. Рутината, усещането за това, че другият ни е сигурен, могат да ви изиграят лоша шега. Не пренебрегвайте романтиката, забавленията, онова време само за вас двамата, разнообразието в спалнята. Не забравяйте за целувките, галенето, гушкането, това е част от интимността.

Коментирай