Интимно

Ако той прави тези 5 неща, не ви уважава

Държи се иронично с вашите близки

30.01.2024г. / 10 38ч.
Нина Иванова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Взаимността в една връзка е може би най-същественото. Ако не се чувствате разбрани от партньора, ако изпитвате съмнения в неговите чувства, това обикновено не говори добре за общото ви бъдеще.

Взаимното уважение е основният стълб, който крепи отношенията между двама души и ако усещате, че този стълб не е стабилен, добре е да помислите как да го укрепите. Ето някои примерни знаци, които показват дали партньорът ви ви уважава достатъчно.

Не ви слуша, докато говорите

Всички сме чували вицове и забавни истории за бъбривостта на жените. Да, ние обичаме да говорим и понякога може би прекаляваме, но това е част от нас и трудно би могло да се промени. Затова, ако човекът до вас, който споделя живота ви, изпитва уважение към вас, то той ще ви слуша, независимо дали му е най-интересното нещо на света. 

Ако често забелязвате, че партньорът ви е разсеян и не ви слуша, докато говорите, може би не изпитва същото увлечение и уважение към вас, както вие към него.

Държи се иронично спрямо роднините и приятелите ви

Поведението на вашия партньор спрямо близките ви и приятелите ви говори много повече, отколкото стотици изречени думи като „Обичам те“. Ако той/тя се държи иронично, показва досада, когато е в компанията на вашето семейство или близък приятелски кръг, това е красноречив знак, че не ви уважава достатъчно. 

Контролира всичко, свързано с вас и връзката ви

В една връзка нещата рядко са поравно и това е съвсем естествено. Единият от партньорите е по-инициативен, по-активен, докато другият е по-пасивен или интровертен и в това няма нищо лошо. Различни хора сме, в това се крие очарованието на света. Но ако забележите, че партньорът ви е маниак на тема контрол и иска да отговаря за всяко нещо, свързано с връзката ви, това може да е признак на достатъчно уважение към вашата личност, дори недоверие. А доверието между двама души е основна част в една балансирана връзка.

Груб е

Дори и най-малкият признак на емоционално или физическо насилие е неуважение. Уважението е онова, което не наранява чувствата и причинява болка.

Не се допитва до вас, когато прави планове

Общите планове и мечти са най-приятната част в една връзка. Да имаш общи стремежи с човека, когото обичаш, е толкова съкровено и истинско. Но ако любимият ви човек не споделя своите планове с вас, не се допитва, а направо ги осъществява, без да се замисли за вашата реакция, това говори, че може би не ви уважава и не цени връзката ви.

Коментирай