Интимно

5 неща, които спрях да правя и станах по-щастлива съпруга

Спрях да очаквам той да чете мислите ми

27.03.2024г. / 13 26ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Съвместният живот често ни подлага на изпитания. Далеч не е така приказно и хармонично както в романтичните комедии по телевизията. Битовизмите, умората, рутината, хилядите задачи, които имаме да свършим, не допринасят за благото на връзката ни, а напротив. Бавно я разрушават. Това, с което и ние допринасяме обаче е, че не се променяме.

Особено ако установим, че правим неща, които ни пречат, а не ни помагат. Усетим ли се, забележим ли ги, редно е да се опитаме да ги променим. Не само заради бъдещето на връзката ни, но най-вече заради самите нас като личности.

Ще ви споделя за няколко неща, които аз започнах да правя във връзката ми, за да бъда по-щастлива. Защото мисля, че това зависи само и единствено от мен, от никой друг. Ако ви е полезно, ще се радвам.

1. Спрях да игнорирам партньора ми, когато ме наранява.

Вместо това, започнах да му казвам истината за това, че ме наранява. Дори и да е нещо битово, дребно, което за някои хора би изглеждало смешно, но мен ме обижда, започнах да му обръщам внимание как се чувствам. 

2. Спрях да очаквам той да е перфектен.

Идеалите не работят във връзките, това е, което научих през последните години. И колкото по-бързо го разберем и осъзнаем, толкова по-смирени и благосклонни ще бъдем. И не, това не е слабост, това е мъдрост.

3. Спрях да очаквам той да чете мислите ми и да знае какво искам.

Просто започнах да му го казвам. Искам да ми помогне да изчистим в събота, вместо да се бъхтя сама – казвам му го. Изисквам да направим общ план и да действаме заедно, като партньори в един съвместен проект, каквато е нашата връзка всъщност.

Свързани статии

4. Спрях да го сравнявам с мъжете на моите приятелки.

Това е може би най-вредното и глупаво нещо, но мисля, че повечето жени го правим. Ако успеете да го прекъснете и да не се влияете, ще се чувствате много по-добре. 

5. Спрях да го прекъсвам.

Понякога или по-скоро често, когато бързам да направя много неща, защото времето все не стига, не изслушвам партньора си докрай. Прекъсвам го, изказвам се вместо него и започнах да осъзнавам колко вредно е това за отношенията ни.

Свързани статии

Коментирай