Свободно време

Как да подобрите връзката със себе си за повече щастие

Защо е важно най-напред да имате добра връзка със себе си, а след това с другите

26.10.2023г. / 16 30ч.
Илияна Николова
Как да подобрите връзката със себе си за повече щастие

Когато мислим за връзки, фокусираме се преди всичко към другите, към приятелите, партньора, колегите, всички хора в живота ни, а забравяме за връзката със самите себе си. Тя е от първостепенно значение, когато става дума за здравословни отношения. Ако нямате добра, стабилна и здрава връзка със самите себе си, връзките ви с другите хора също ще страдат. 

Понякога хората се фокусират върху това как нещата не им се получават в работата, в личния живот, в приятелствата, без да си дават сметка, че проблемът може да е именно в отношението им към тях самите. 

За да подобрите връзките и отношенията си с всички останали на всички нива преди всичко е от огромно значение да подобрите връзката със самите себе си. 

Как да успеете да го направите?

Как да подобрите връзката със себе си, за да се радвате на повече щастие и успех?

Намерете проблема, който ви тормози 

Един от ключовите моменти да изградите здравословна връзка със себе си е да откриете проблема, който ви терзае. 

Няма нищо по-отрезвяващо от това да намерите разковничето, да си отговорите искрено на въпросите, на които дълбоко в себе си знаете отговорите. Само така ще успеете да се справите с проблемите, които се коренят в същността и характера ви. 

Бъдете по-наблюдателни към самите себе си. Бъдете по-самокритични. Няма нищо лошо и страшно в това да назовете проблема в самите вас. 

Свързани статии

Слушайте вътрешното си шесто чувство 

Вслушването в себе си е много важно за откриване на проблема със самите вас. В много случаи хората съзнателно или не потискат вътрешния си глас, опитвайки се да притъпят проблема, но това намира начин да излезе на повърхността рано или късно. 

Потискането на себе си и нуждите си никога не е добър съветник и винаги води до проблеми. Затова е важно да се вслушвате в шестото си чувство и да му обръщате внимание, когато трябва. 

Грижете се за себе си по всички начини 

Ако обръщате внимание на себе си, това ще ви помогне да изграждате по-здрава връзка с другите. Важно е да се чувствате добре в кожата си и в живота, който живеете, за да имате щастливи и хармонични отношения. 

Грижете се за себе си по всички възможни начини – физически и емоционални. Доставяйте си малки и големи удоволствия, угаждайте си, обръщайте внимание на нуждите си. 

Обръщайте внимание на чувствата си 

Никога не пренебрегвайте чувствата си. Когато усетите, че нещо не ви е приятно или че не ви доставя удоволствие, не го правете. Не се насилвайте, защото това ще ви накара да се примирявате с други неща, които ще ви карат да се чувствате зле. 

Така ще попаднете в омагьосан кръг на недоволство от собствените си избори, което ще повлияе на отношенията ви с другите. 

Коментирай