Интимно

Неща, които да изясните с партньора, ако е приятел с бившата си

Ситуация, в която могат да настъпят ревност и конфликти

23.05.2024г. / 08 28ч.
Илияна Николова
Неща, които да изясните с партньора, ако е приятел с бившата си

Всеки има своите предишни любовни истории и неуспехи, които могат да повлияят на настоящите отношения. И докато в повечето случаи бившите партньори са си останали в миналото, понякога става така, че оставаме приятели с хората, с които в любовта не ни е провървяло, но в приятелството се разбираме добре.

Ако имате връзка с партньор, който пази приятелски отношения с бившата си, поддържа връзка с нея и редовно общува с нея, това може да се превърне в проблем за вашата връзка.

Кои са нещата, които трябва да изясните с партньора, ако е приятел с бившата?

Изяснете дали тя знае за съществуването ви 

Нормално е да изпитате известна ревност или съмнение, че партньорът ви все още има чувства към бившата. Един от показателите за това дали той има сериозни намерения към вас и приятелството с нея не пречи на отношенията ви, е дали тя знае за вас или не. Попитайте го директно, без да драматизирате. Не влагайте излишно напрежение във въпроса си и се опитайте да запазите хладнокръвие. Не го нападайте, а просто покажете женската си необходимост да се чувствате единствена за него.

Разберете причините за края на връзката им 

Това ще ви помогне да сте наясно със ситуацията. Ако раздялата е била единственото решение на проблемите в тяхната връзка с цел запазване на приятелските отношения, в това няма нищо лошо. Ако двама човека са имали интимна връзка, но в хода ѝ са осъзнали, че приятелството е това, което ги свързва, а не любовта, няма проблем в това да запазят отношенията си. За да приемете това е важно да разберете точните причини за раздялата.

Свързани статии

Разберете дали тя все още изпитва чувства към партньора ви 

За да се успокоите и да не изпитвате заплаха от бившата, разберете дали тя самата таи чувства към вашата половинка. Той може да я приема като приятелка, но тя не и това може да се окаже проблем за отношенията ви, в които трима могат да се окажат твърде много.

Разберете защо за него е важно да поддържа отношения с нея 

Нормално е да се запитате дали партньорът ви не си е запазил резервна вратичка към бившата, ако случайно с вас нещата не се получат. Много мъже и жени го правят и заради това е разбираемо, ако у вас се появи това съмнение. Говорете с половинката си на тази тема, без да го притискате. Покажете му, че искрено ви интересуват причините защо за него е важно да продължава да е приятел с бившата си и какво му носят тези отношения.

Коментирай