Времената, в които живеем са странни. Сексът без любов навлезе масово.
Често срещано явление е просто “заедно за една нощ” или “само за един път”, нещо като салфетките за еднократна употреба, колкото и грубо да звучи. Все пак не всички са изгубили желание за романтика и любов.

Ето мнението на няколко души по темата доколко сексът без любов е приемлив или не. Личи си, че мъжете и жените са на различни становища – класика.

Гергана П., 43 г.
“Секс без любов не си заслужава! Просто губи своя смисъл.”

Вероника Г., 37 г.
“В днешно време всичко е приемливо и възможно, дори и сексът без любов. В днешно време е по-възможно да намериш секс, отколкото любов и загриженост.”

Краси Н., 23 г.
“Да, приемлив е секс без любов, ако е за да задоволи физиологичната ти потребност. В случая определящо е като каква личност се определя жената – дали по-скоро романтична натура или жена без скрупули. Аз съм ЗА и за секса между приятели, в крайна сметка ние сме човешки същества и имаме нужда от удоволствие.”

Мария Д., 21 г.
“Да, приемлив е, но не е за предпочитане и аз не бих го правила често. сексът без любов е задоволяване на нагон, по-скоро животинско изживяване, но понякога имаме нужда само от това.”

Деян Г., 26 г.
“Всички удоволствия, които не вредят на околните, са приемливи. Ако под “любов” разбираме някакви установени чувства и отношения, характерни за двойките – тогава “любов” не е нужна за добър секс. Притеснително е когато има секс без удоволствие, страст и желание. Тогава вече можем да говорим за проблем и неприемливи отношения.”

Марин Т., 32 г.
“Всичко е възможно. Защо пък задължително да има любов, романтика – отживелица! Аз съм за удоволствието. Обичам я за една нощ. Утре – следващата! Не искам да се ангажирам с чувства!”

* * *

15 признака, по които един мъж може да разбере, че си зависима
От теб-само секс и нищо друго – тема от форума