Лято с Az-jenata

Вкусна и здравословна пъстърва с портокал и бадеми

24.07.2012г. / 08 35ч.
Аз жената
Вкусна и здравословна пъстърва с портокал и бадеми

Ето как да я направите сочна и крехка, и то без да сте голям кулинар!

Ако имате нужда да се поглезите с нещо вкусно или искате да изненадате любим човек с изискано и здравословно ястие, значи имаме нещо точно за вас. Определено няма да сгрешите, ако приготвите пъстърва с портокал и бадеми! Тя е лека, с нестандартен вкус и върви чудесно с хубаво бяло вино и сладки приказки...

Вижте как да си приготвите това ястие възможно най-бързо и по възможно най-здравословния начин!

Необходими продукти:

1 ч. ч. филирани бадеми
2 ч. л. семена от кориандър
4 филета от пъстърва
1 портокал
зехтин
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Намажете два листа алуминиево фолио със зехтин. Всеки лист поръсете с по 1/4 ч. ч. от филираните бадеми и 3/4 ч. л. от натрошените семена от кориандър.

Намажете и филетата със зехтин и ги подправете със сол и черен пипер. Поставете две от филетата върху фолиото с кожата надолу, а отгоре ги покрийте с бадеми. Сложете и резените портокал. Отгоре поставете второто филе с кожата нагоре – така, че да се получи сандвич. Поръсете с още бадеми и семена от кориандър. Накрая завийте фолиото.

Рибата се пече върху барбекю за около 8-10 минути. Но грил тиган Делимано КЕРАМИКА Прима, който можете да видите ТУК, също е страхотен вариант. С него резултатът ще е дори още по-добър!

Благодарение на специалното си керамично покритие, той ще запази сочността, вкуса и аромата на ястието. Керамиката запечатва храната и позволява да се готви на по-ниска температура, при това без да се губи повече време. Така витамините и минералите в продуктите се запазват. А и не е нужно да използвате мазнина!

Паралелните ръбове на тигана пък позволяват с лекота да приготвяте ястия на грил, като тази пъстърва с портокал, на готварската си печка у дома. Така че, когато и да решите да се изкушите с подобна рецепта, ще можете да си я направите веднага, и то бързо, лесно, вкусно и здравословно!

Ето ТУК можете да се сдобиете с грил тиган Делимано КЕРАМИКА Прима още сега.

Коментирай