Лято с Az-jenata

По-малко време в кухнята – повече време за вас! Как?

05.08.2012г. / 19 58ч.
Аз жената
По-малко време в кухнята – повече време за вас! Как?

5 лесни съвета, как да  прекарвате по-малко време в  кухнята

Всяка дама, има нужда от повече време за себе си. Особено през лятото. Но, ако трябва да сме честни, голяма част от времето ни отива в домакинските задължения. Най-вече – в готвенето. Не винаги имаме възможност да поръчваме готова храна, а пък и по-вкусна и полезна от домашно приготвената няма.

Затова ви предлагаме да видите тези 5 съвета как да прекарвате по-малко време в кухнята, без  това да се отрази на вкуса и качеството на вашите ястия.

Направете си седмично меню

Със седмичен списък ще ви бъде много по лесно. Няма да се чудите с  часове какво да готвите. А и с  пазаруването ще се справяте по-бързо. Списъкът може да съгласувате със  семейството си. Така всеки ще включи любимо ястие в него и няма да има недоволни.

Направете си тетрадка с рецепти

Това съвсем не е отживелица, а супер удобство. Дори да имате  рецептата в книга, пак си я запишете в тетрадката или бележника. Така ще знаете кое къде се намира, няма да ви се налага да звъните за съвети, нито да ровите в интернет. А, и ще можете да добавяте нещо от себе си, ако ви е хрумнало по време на готвене.

Гответе няколко ястия наведнъж

По-добре да си отделите няколко  часа и да сготвите 2-3 вида манджи, отколкото  да готвите ден за ден. По този начин  значително ще си спестите от времето, прекарано в кухнята. За тази цел много удобен ще ви бъде Комплектът силиконови тави Фантазия на Делимано. Повече за тях, вижте ТУК! С тях готовите манджи лесно се съхраняват и замразяват. После само притопляте в микровълновата и готово!

Подготвяйте си продуктите предварително

Ако сте гледали кулинарни  предавания, сигурно сте забелязали как всички необходими продукти са предварително нарязани, отелени  в съдове и се намират на едно място. Това не се прави само за естетика! Каквото и да майсторите в кухнята, винаги си подготвяйте нужните съставки предварително. Зеленчуци, месо, подправки, нека са на един плот и готови за употреба. Така ще готвите по-чисто, по-бързо  и няма голям риск да пропуснете нещо.

Използвайте подходящи съдове

Задължително трябва да са с незалепващо покритие. Това спестява страшно много време за миене  и отстраняване на загорели храни. Ние ви препоръчваме Комплектът силиконови тави Фантазия на Делимано. Те не позволяват храната да залепне и можете да готвите без никаква мазнина! Почистват се наистина лесно – само забърсвате или пък поставяте в съдомиялната. Охлаждат се за минути, имат си метална рамка, която осигурява допълнителна стабилност и не променят формата си с времето. Освен това са многофункционални – печете, замразявате, съхранявате.

Комплектът силиконови тави Фантазия включва квадратна, кръгла и правоъгълна тава, тава за кекс и тава за мъфини. Можете да поръчате всяка една по отделно, но най-добре си вземете целия комплект от ТУК. Така ще спестите наистина много време, което да оползотворите в други, по-забавни изживявания.

Коментирай