Лято с Az-jenata

Рецепта за палачинки с пармезан и пилешко

27.08.2012г. / 13 39ч.
Аз жената
Рецепта за палачинки с пармезан и пилешко

Едно стилно и вкусно предястие, с което ще оберете овациите!

Няма начин да не ви се е налагало бързо да приготвите нещо вкусно за неочаквани гости. А може би често се чудите какво различно и интересно ястие да си сготвите? И за двата варианта имаме чудесно предложение – палачинки с пармезан и пилешко.

Хубавото на това ястие е, че допада както на малчуганите, така и на възрастните. Приготвя се бързо и лесно. И най-важното - ще получите много похвали за кулинарните си умения. Ще ви издадем, и една тайна – палачинките с пармезан и пилешко стават най-вкусни, когато са приготвени с грил-тиган Делимано и универсалния тиган Делимано. Цялата рецепта, заедно с една изненада от Делимано можете да намерите ТУК. Но все пак и ние ще ви запознаем с нея.

Палачинки с пармезан и пилешко
Време за приготвяне: 55 мин
Калории: 250

Необходими продукти:

Пилешки гърди  
Брашно - 100 г
Пармезан - 100 г
яйце - 1  
Мляко - 250 мл
Сол  
Пипер  
Малко зехтин

Приготвяне:
Стъпка 1:
Първо настъргваме пармезана (или сирене по избор – всякакво твърдо сирене върши работа). Срязваме пилешките гърди на две или на няколко по-малки парчета. Овкусяваме пилешкото месо. Запичаме го от една страна в оребрения грил-тиган Делимано – в него сочността и аромата на месото се запазват напълно. След малко обръщаме и така го завъртаме няколко пъти, докато месото се изпече. Накрая го махаме от котлона.

Стъпка 2:
Време е за палачинката. Смесваме млякото с пресятото брашно, добавяме яйцето, а после и малко зехтин. В универсален тиган Делимано на средна температура слагаме сместа за палачинки. След като се позапече, поръсваме с настърганото сирене цялата палачинка.

Стъпка 3:
Поставяме изпеченото пиле от едната страна. Когато палачинката се изпече хубаво, я обръщаме и завиваме с нея пилето. Оставяме ги така за малко и после обръщаме отново.

Стъпка 4:
Време е да поднесем палачинката. За целта я нарязваме на 3 парчета. Може да я гарнираме със свежа салата и да добавим към нея парченца пармезан.  

Това ястие, както и много други вкусотийки, можете много лесно да приготвяте с грил-тиган Делимано и универсалния тиган Делимано. Те са с революционно керамично покритие, което не позволява на храната да залепне! Тя става страшно апетитна и ароматна. И със сигурност ще оберете овациите на близките си.

А, както казахме, Делимано има и изненада за вас! Вижте каква е тя ето ТУК.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време