![150 г карначета
1 голям картоф сварен
100 г сирене
2 яйца
1 чушка червена
4-5 с.л. доматено пюре
1 ч.л. чубрица
сол на вкус
черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/868/bb224db770f6707bf3fac4ebb303b868-14bd6ed5ade9df68dc995ca65000c092.jpg)
Картофът и чушката се нарязват на дребно, осоляват се и се слагат на дъното на гювечетата. Прибавя се сиренето, доматеното пюре, подправките. Най-отгоре се слага карначето. Гювечето се слага в студена фурна (не предварително загрята) и се пече на 170 градуса, докато се запекат добре карначетата. След това най-отгоре се чуква по едно яйце и се пече до готовност.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).
Опитайте още: