Меню

Бърз пържен ориз с шунка

18 юни 2025 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пържен ориз с шунка и ананас
40 мин.

  • Порции: 8

Ориз, приготвен на тиган с шунка е рецепта, която ще ви допадне. За вкус и интересна текстура към него добавете малко ананас и изнесете вкуса на по-високо ниво. Предложението ни за пържен ориз с шунка и ананас се приготвя много бързо и лесно, и е идеално за моментите, в които нямате време за сложни рецепти. 

Продукти
Приготвяне
  1. В купа разбъркайте соевия сос, сусамовото олио, джинджифила и пипера. 
  2. Загрейте зехтина в голям тиган на среден към силен огън. 
  3. В него запържете лука, като разбърквате, докато стане прозрачен или 3-4 минути. 
  4. Добавете чесъна и гответе с разбъркване около 1 минута. 
  5. Добавете граха и морковите. Разбърквайте 4-5 минути. 
  6. Добавете сварения и отцеден ориз, шунката на кубчета, пресния лук и ананаса. Разбъркайте. 
  7. Добавете сместа със соевия сос и разбърквайте, докато се смесят всички продукти или около 2-3 минути. 
  8. Сервирайте веднага. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай