Обикновено правим сладки макарони с яйца и захар, след като са останали макарони от закуска. Няма смисъл да се варят по 200 г макарони всеки ден. Ние решаваме генерално проблема. Сваряваме целия пакет макарони в подсолена вода. Отцеждаме ги и хапваме за закуска, кой с каквото иска да ги гарнира. Тези, които останат – обикновено ги правим по класическата рецепта за макарони на фурна.

Намазняваме тавичката с масло и изсипваме макароните. Разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото и ванилията и заливаме. Заливката трябва да покрие макароните. Тъй като от закуска може да са останали различно количество макарони, според количеството преценяваме колко яйца и мляко да сложим и каква тава да използваме.

Пекат се в предварително загрята фурна до получаване на червено-кафява коричка.

Поръсват се с канела и десертът за обяд или следобедната закуска е осигурен.

Още по темата