Приготвяне:

Пълнеж:

Нарежете на ситно сушените плодове и обелените ябълки. Смесете в подходящ съд за  варене нарязаните плодове, настърганите корички, бадемите, захарта, коняка и маслото. Оставете да ври на слаб огън за 5-10 минути, като разбърквате от време на време. Добавете портокаловия мармалад и оставете пълнежа да се охлади.

Тестото:

Пресейте брашното с бакпулвера в купа и добавете останалите продукти. Разбъркайте с  миксер първо на ниската, а след това на висока степен до хомогенност. Разделете тестото на две и разточете върху набрашнена повърхност правоъгълник с размери 24 x 36 см. Нарежете 6  квадратчета (12 x 12 см). В средата на всяко квадратче поставете пълна супена лъжица пълнеж. Прегънете ъглите към средата като плик, притиснете леко, поставете със сгъвките надолу върху застлана с хартия за печене тава. Повторете с другата половина на тестото. Печете на средното ниво в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател при 200°C или на горещ въздух при 180°C около 20 мин. След изпичане изтеглете сладките да се охладят.

Украса:
Украсете бисквитките с 4 украси за сладкиши, конфети и захарни шрифтове на Dr. Oetker.

Съвети:
Ако преди разточването тестото лепне, го оставете за кратко в хладилника. Може да съхраните коледните джобчета в добре затворени торбички за свежо съхранение или плътно затворени кутии за около две седмици.

* Коледна смес от подправки включва канела, карамфил, анасон, индийско орехче,  кориандър и бахар. Количеството на всяка от подправките е по желание, но заради интензитета на ароматите, анасонът, индийското орехче, бахарът и кориандърът трябва да са в по-малко количество. Тази смес е много подходяща за ароматизиране на коледни десерти и напитки (сладкиши, дребни сладки, греяни вина и ракии, пуншове и т. н.)

Още предложения за коледни дребни сладки: www.oetker.bg

* Платена публикация