Меню

Рецепта за снежна торта

3 януари 2013 | 09:05 | Аз жената
Добави в любими
Тесто: 
3 яйца 
100 г захар 
1 пак. ванилена захар Dr. Oetker 
80 г пшеничено брашно 
1 ч. л. бакпулвер Dr. Oetker 
25 г фино царевично нишесте Густин Dr. Oetker 
1 с. л. какао Dr.Oetker

Пълнеж: 
5 с. л. портокалов мармалад 
400 г студена сладкарска сметана 
1 пак. желатин Dr. Oetker 
40 г захар 
2 пак. ванилена захар Dr. Oetker

Украса: 
100 г тъмен шоколад

Продукти
Приготвяне

Тесто:

Разбийте яйцата на крем с миксер на висока степен за 1 мин. Като не спирате да бъркате с миксера, постепенно добавете предварително смесената захар с ванилена захар и разбивайте още поне две минути. Пресейте брашното, бакпулвера и царевичното нишесте и ги добавете към яйцата и захарта. Разбъркайте с миксер до хомогенност. Разпределете тестото в застлана с хартия за печене форма за торта и печете 25 мин в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или при 160°C при горещ въздух.

След изпичане отделете краищата на изпечения блат от стените и го обърнете върху застлана с хартия за печене метална скара да се охлади напълно, без да отлепяте хартията и дъното на формата. Разрежете добре охладения блат хоризонтално на две и поставете единия върху тортена чиния. Намажете го с портокаловия мармалад и поставете другия отгоре.

Крем:

Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително разбитата на твърд сняг сметана със захарта и ванилената захар. Намажете повърхността на горния блат с портокаловия мармалад. След това намажете повърхността и страните на тортата със сметана като оставите малко за украса. Напълнете останалата сметана в шприц и декорирайте с големи „снежни“ топки.

Украса:

Разтопете натрошения на ситно шоколад на водна баня и разстелете върху хартия за печене 17x17 см. Изчакайте да изстине и нарежете шоколадовата кора на правоъгълници. Получените плочки шоколад прилепете към крема отстрани на тортата. Оставете тортата в хладилника за поне 3 часа.

* Платена публикация

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай