Приготвяне

В купа смесваме обелените и нарязани сварени картофи с кутийка риба. В тиган загряваме маслото и запържваме брашното. Разреждаме с прясно мляко и малко вода. Варим соса няколко минути до сгъстяване, като бъркаме непрекъснато да стане с гладка консистенция. Оставяме соса да изстине и прибавяме майонезата, краставичките, черен пипер и сол на вкус. С така приготвения сос заливаме рибата и картофите. Поръсваме с нарязан на ситно магданоз. Украсяваме с лимон.

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Филе от бяла риба с бял сос
Рибено филе със сос от домат и босилек
Бяла риба със сос тартар
Най-добрите рецепти за риба на едно място