Меню

Лазаня с риба тон и два вида сос

22 юли 2010 | 10:06 | Аз жената
300 г кори за лазаня
За сос 1:
1 голяма глава лук
5-6 скилидки чесън
50 г масло
300 г риба тон от консерва
2 чаени чаши доматено пюре
За сос 2:
125 г сирене крема
125 мл мляко
1 чаена чаша н

Продукти
Приготвяне

За първия сос – запържваме нарязания на ситно лук с намачкания чесън в маслото. Прибавяме отцедената риба тон, добавяме доматеното пюре. Оставяме да поври 10 минути, като бъркаме за да не загори.
На водна баня разтапяме съставките за втория сос – в млякото слагаме сирената и бъркаме докато се разтопят.
Подреждаме ред кори за лазаня, част от доматения сос, върху него покриваме с част от втория сос, редуваме. Завършваме отгоре със сос от сирената. Покриваме с фолио. Печем в добре загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, махаме фолиото и допичаме до като се появи златиста коричка.

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Лазаня с риба тон
Лазаня
Лазаня от спанак
Лазаня от коприва

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай