![300 г кори за лазаня
За сос 1:
1 голяма глава лук
5-6 скилидки чесън
50 г масло
300 г риба тон от консерва
2 чаени чаши доматено пюре
За сос 2:
125 г сирене крема
125 мл мляко
1 чаена чаша н](/media/files/resized/article/654x358/5a7/17f537140c98252c7ed4ed72dee3f5a7-c004330896a5e352e834f368b4de2755.jpg)
За първия сос – запържваме нарязания на ситно лук с намачкания чесън в маслото. Прибавяме отцедената риба тон, добавяме доматеното пюре. Оставяме да поври 10 минути, като бъркаме за да не загори.
На водна баня разтапяме съставките за втория сос – в млякото слагаме сирената и бъркаме докато се разтопят.
Подреждаме ред кори за лазаня, част от доматения сос, върху него покриваме с част от втория сос, редуваме. Завършваме отгоре със сос от сирената. Покриваме с фолио. Печем в добре загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, махаме фолиото и допичаме до като се появи златиста коричка.
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *