По желание доматите се смилат или се нарязват на дребни парченца (който както обича). Чушките се почистват и се нарязват на дребно или се смилат (пак пожелание). Слагаме доматите в дълбок съд (аз ги слагам в тава) и ги изваряваме, докато се изпари водата. След това добавяме чушките, сол и захар на вкус, олио, колкото поеме. Пържим до готовност. След това сипваме готовата лютеница в буркани, които стерилизираме 25 мин. Баба ги оставяше с капачките надолу за 2-3 дни.

Снимка: istock

* * *

Лютеница по студен начин
Лютеница от сини сливи
Лютеница
Много вкусна и бърза лютеница с мед
Лютеница с гъбено кубче и орехи
Лютеница със сирене
Домашна лютеница с картофи
Пъстра чорбаджийска лютеница