Продукти:
	1 ч. ч. ориз
	500 мл прясно мляко
	1 с. л. масло
	1 ванилена захар с портокал
	захар на вкус
	1 ч. ч. захар за карамелизиране
	щипка канела за поръсване
	пръчици канела за декорация
	Приготвяне:
	В тенджера се смесват : оризът, млякото, маслото, захар на вкус и ванилената захар и всичко се вари до получаване на много гъста смес.
	Оставя се да се охлади и от сместа се правят топчета.
	В подходящ съд се карамелизира захар и се отстранява от котлона. Топват се топчетата едно по едно с помощта на лъжица и се изваждат върху хартия за печене.
	Поръсват се с много малко канела и се оставят да се стегнат за 10 мин.
	Сервираме топли или студени с пръчици канела за декорация.
* * *
	Участва в конкурса за парти рецепта.
	 Карамелизирани царевични пръчици