Меню

Постни сладки – балеринки

20 януари 2011 | 14:42 | Аз жената
4 от 3 гласа
Добави в любими
1/2 кг брашно
1 и 1/2 ч. ч. бира
1 ч. ч. олио
1 бакпулвер
около една чаша захар

Продукти
Приготвяне

Тези сладки са идеални за време на пости или за хора, които предпочитат рецепти без яйца и животински мазнини.

Приготвяне:

Замесва се меко тесто от всички продукти без захарта. Разточва се на кора с дебелина 2-3 мм и се изрязват кръгчета с по-широка чаша.
Всяко кръгче се ръси със захар и се сгъва на четири. Поставят се балеринките върху хартия за печене и се пекат до зарозовяване на 180 градуса фурна. След изваждане се поръсват с пудра захар.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай