Меню
Готварство

Пъстърва с босилек, майонеза и кисело мляко

27.01.2011г. / 10 48ч.
Аз жената
Пъстърва с босилек, майонеза и кисело мляко

Снощи с моя приятел бяхме много гладни, в хладилника нямаше останало почти нищо – единствено една майонеза и кисело мляко и други незначителни остатъци. Ядеше ни се рибка, взехме 2 пъстърви и ето какво сътворихме за по-малко от 30 минути.

Продукти за две порции:
2 пъстърви –обезкостени ( може и филе от бяла риба или пангасиус)
1 майонеза
3-4 лъжици кисело мляко
1 глава лук (червен)
сол на вкус
босилек
черен пипер
магданоз

Приготвяне:
Рибката се слага в тавичка, отгоре се нарежда нарязаният на шайби лук, киселото мляко се смесва с майонезата и със тази смес се покрива рибката. Отгоре се поръсва с босилек, черен пипер и сол. Запича се за 15 минути, докато леко се зачерви. Сервира се с прясно нарязан магданоз.
Повярвайте, става невероятно вкусно, а предимството е, че е елементарно за изпълнение и отнема съвсем малко време.

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Priqtelq ( преди 11 години )
beshe unikalno vkusno...naistina...pridrujeno i s vince:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар