Меню

Папая – плод за ангели

23 февруари 2011 | 10:34 | Аз жената
Добави в любими
Папая – плод за ангели

Приготвяне

Папаята е сладък тропически плод, все по-популярен и у нас. Цената на различни места е между 3 и 5 лева за брой.

Плодът на папаята е месест, с плътен оранжев цвят, а кората е зеленикава, но при узрели плодове достига жълто. Средата на плода е пълна със семена, които не се ядат.

Плодът на папаята е високо ценен поради богатото си съдържание на витамини A, B, C, D, минерали и микроелементи. Подобрява храносмилането, добър е за пречистване на организма.

Узрелите плодове се ядат сурови, а може да се използват в приготвяне на компоти, кремове, сладкиши. По-зелените плодове се използват като зеленчук – за гарнитура.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай