Меню
Готварство

Пълнени картофи с гъби

21.03.2005г. / 10 03ч.
Аз жената
Пълнени картофи с гъби

Продукти:

8 големи картофа, 8 средни гъби, 2 яйца, 200 г кашкавал, 300 г бекон, 1 морков, 1 глава лук, сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и отрежете малко от всеки от тях, колкото да подравните основата му. Залейте ги с вода в тенджера и варете малко, колкото да омекнат леко, но без да се разтрошават – полусварени. Целта е да могат да бъдат издълбани с лъжица. Нарежете на ситно бекона и главата лук. Настържете кашкавала и моркова. Отделете внимателно пънчетата на гъбите и ги нарежете ситно. Смесете всичко това в купа и го разбъркайте с яйцата. Ако искате, може и да пасирате (преди да смесите с яйцата). Картофите се издълбават с подходяща лъжичка – например за кафе, и се запълват с получената смес. Най-отгоре се похлупва с шапките от гъбите. Така аранжираните картофи се подреждат в намаслена тава и се заливат до един пръст със солена вода. Добавят се две лъжици олио и се слагат за 30 мин. в умерена фурна. Добре е в последните 10-ина минути да се покрият.

Коментирай