Меню

Френска рецепта за шоколадов крем

21 април 2011 | 14:53 | Аз жената
Добави в любими
500 мл прясно мляко
3 суп. лъж. брашно
3 суп. лъж. нишесте
3 суп. лъж. какао
100 г черен шоколад
2 яйца
50 г масло
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Кипнете млякото с начупен в него шоколад на парченца. Разбийте яйцата със захарта, добавете малко от млякото и добавете брашното и нишестето.

Изсипете сместа във врящото мляко при непрекъснато бъркане. Бъркайте 2-3 минути до сгъстяване. Свалете от огъня и добавете маслото. Оставете крема леко да изстине и разпределете в купички. При поднасяне гарнирайте по желание с плодове, ядки, сметана или сладолед.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Додо ( преди 11 години )
Ако не добавяте шоколада и какаото се получава чудесен млечен крем за плънка на еклери
отговор Сигнализирай за неуместен коментар