Меню

Безглутеново брауни с шоколад от Джейми Оливър

4 юни 2025 | 07:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Безглутеново брауни с шоколад от Джейми Оливър
75 мин.

  • Порции: 7-9

Обичате ли брауни? Днес в готварската ни рубрика споделяме рецептата на Джейми Оливър за брауни с шоколад без глутен. 

Продукти
Приготвяне
  1. В купа смесете смляното ленено семе с 9 супени лъжици вода. 
  2. Разбъркайте добре и оставете настрана, за да се сгъсти. 
  3. Отцедете и изплакнете в цедка или гевгир боба. 
  4. Сложете го в кухненски робот и го пасирайте до гладка паста.
  5. След това добавете към него сместа от лененото семе, слънчогледовото олио, захарта, какаото, смлените бадеми, бакпулвера и екстракта от ванилия.
  6. Всичко се смила добре. 
  7. Нарежете шоколада на малки парченца. 
  8. Добавете го към сместа и разбъркайте добре с шпатула. 
  9. Намазнете леко с олио подходяща тава за печене. 
  10. Сложете в нея хартия за печене. 
  11. Изсипете тестото. 
  12. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 55 до 60 минути, като по средата на печенето покрийте тавата с алуминиево фолио, за да не загори сладкишът. 
  13. Готовото брауни се изважда от фурната и се оставя леко да се охлади. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай