Обичате ли брауни? Днес в готварската ни рубрика споделяме рецептата на Джейми Оливър за брауни с шоколад без глутен.
Продукти
Приготвяне
В купа смесете смляното ленено семе с 9 супени лъжици вода.
Разбъркайте добре и оставете настрана, за да се сгъсти.
Отцедете и изплакнете в цедка или гевгир боба.
Сложете го в кухненски робот и го пасирайте до гладка паста.
След това добавете към него сместа от лененото семе, слънчогледовото олио, захарта, какаото, смлените бадеми, бакпулвера и екстракта от ванилия.
Всичко се смила добре.
Нарежете шоколада на малки парченца.
Добавете го към сместа и разбъркайте добре с шпатула.
Намазнете леко с олио подходяща тава за печене.
Сложете в нея хартия за печене.
Изсипете тестото.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 55 до 60 минути, като по средата на печенето покрийте тавата с алуминиево фолио, за да не загори сладкишът.
Готовото брауни се изважда от фурната и се оставя леко да се охлади.