 
		 
		
Продукти:
 1 ч. ч. брашно (може и малко повече)
 по желание използвайте пшенично или пълнозърнесто брашно
 1/2 ч. ч. зехтин или олио
 1 ч. ч. кисело мляко
 1 ч. л. бакпулвер
 1/4 ч. л. сол
 
 За плънката:
 100 г кайма
 1 глава лук или ако разполагате 2-3 стръка пресен лук (за предпочитане)
 6-8 стръка магданоз
 1 щипка сол
 2-3 щипки черен пипер
 50 г кашкавал
 
 За намазване:
 1 жълтък или 1/3 ч. ч. прясно мляко
Приготвяне:
 В купа подгответе тестото като смесите всички продукти и размесите меко, гладко тесто. В тиган запържете каймата, докато се запържи добре и остане на малки късове. Изключете котлона и добавете нарязаните на ситно магданоз, лук, подправки.
 Настържете кашкавала.
 Разточете кора с дебелина 0.3-0.5 мм и с чаша или форма изрежете кръгчета. Във всяко кръгче поставете от плънката с каймата и малко кашкавал. Съберете двата края и притиснете с палец или с вилица.
 Поставете кифличките в тава, застлана с хартия за печене. Намажете с жълтък или с прясно мляко отгоре. Печете около 15-20 минути, до зарозовяване, на 180 градусова фурна.
 Поднесете топли или изстинали.
 Добър апетит!
Прочетете още: