Приготвяне

Всичко това слагате на котлона до завиране. 4 яйца, 7 с. л. брашно разбъркани с малко мляко до хомогенна смес и изсипвате към врящото мляко до сгъстяване на крема и добавяте настъргана кора на 1 мандарина или лимон. Сваляте от огъня, след поизстиването на крема започвате да редите корите, може в правоъгълна тава наложени или както аз направих, навих на руло. Навиват се  по 3 кори като между всяка се поръсва с малко олио и върху третата мажете обилно с крем, ако е наложена кремът се слага на 3 части .
Печете във фурна на 200 градуса до получаване на препечена коричка като за баклава около 30 мин .
През това време си приготвяте сиропа от 2 ч ч вода и 1ч ч захар и 25 г краве масло.
Опечената баклава заливате докато е още топла с поизстиналия сироп и поръсвате със смлените орехи. Получава се невероятно вкусно изкушение.

Рецептата участва в конкурса "Обяснение в любов с рецепта".

Опитайте още: